Μια μπίρα, ένα γλυκό, εκπτώσεις ή χρήματα: στις ΗΠΑ, οι πρωτοβουλίες πολλαπλασιάζονται για να πειστούν οι αναποφάσιστοι να εμβολιαστούν κατά της Covid-19.
Περίπου το 56% των Αμερικανών ενηλίκων, ήτοι πάνω από 145 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Όμως, ο ημερήσιος αριθμός δόσεων κατά της Covid-19 που χορηγούνται καταγράφει πτώση στη χώρα και οι αρχές θέλουν να φθάσουν στους αδιάφορους και τους σκεπτικιστές.
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε χθες μια «νέα φάση» των εμβολιασμών με στόχο τουλάχιστον μία δόση για το 70% των ενηλίκων και 160 εκατομμύρια Αμερικανοί πλήρως εμβολιασμένοι έως την εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου.
Για να πετύχει τον στόχο αυτό, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι πολιτείες, συλλογικότητες και πολλές επιχειρήσεις πολλαπλασιάζουν τα κίνητρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως «εργάζεται με σημαντικές επιχειρήσεις, όπως τα σούπερ μάρκετ», προκειμένου να διασφαλίσει «προσφορές στους καταναλωτές που πηγαίνουν σε αυτά τα καταστήματα για να εμβολιαστούν».
Εκπτώσεις στα εισιτήρια των αγώνων προβλέπονται επίσης για όσους πηγαίνουν να εμβολιαστούν σε συνεργασία με μεγάλους αθλητικούς συνδέσμους, είπε ο ίδιος.
Την ίδια ώρα, διάφορες πολιτείες ξεκινούν πρωτοβουλίες για να προσελκύσουν τους δύσπιστους.
Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Φιλ Μέρφι υποσχέθηκε μια δωρεάν μπίρα σε κάθε άτομο άνω των 21 ετών που κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Το πρόγραμμα, που ονομάζεται «Μια δόση και μια μπίρα», αναμένεται να διαρκέσει έως το τέλος του μήνα.
Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον, Μιούριελ Μπάουζερ, ανακοίνωσε μια παρόμοια πρωτοβουλία: μια δωρεάν μπίρα σε αντάλλαγμα για το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson. Όμως, η προσφορά είναι περιορισμένη σε λίγες ώρες αύριο Πέμπτη και σε ένα μονάχα εμβολιαστικό κέντρο της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας.
Προτεραιότητα στους νέους
Στο ίδιο μήκος κύματος η αλυσίδα ντόνατς Krispy Kreme υπόσχεται ένα δωρεάν γλυκό σε όλους τους πελάτες που επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Η προσφορά, ένα γλυκό την ημέρα για κάθε άτομο, δίνεται χωρίς να υπάρχει υποχρέωση αγοράς και ισχύει σε όλα τα καταστήματα της χώρας έως το τέλος του έτους.
Και για να πείσει τους αναποφάσιστους, η αλυσίδα προσφέρει, επίσης, κάθε Δευτέρα έως το τέλος του μήνα έναν καφέ και ένα γλυκό δωρεάν «για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα» και να γίνει η επιλογή του εμβολίου.
Σε μια χώρα, όπου οι εργαζόμενοι δεν έχουν όλοι τους πρόσβαση σε άδειες μετ’ αποδοχών, η Krispy Kreme εγγυάται επιπλέον στους υπαλλήλους της άδεια έως και 4 ώρες για να πάνε να εμβολιαστούν.
Όμως, το καλύτερο κίνητρο παραμένουν τα χρήματα.
Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν ανακοίνωσε χθες ότι οι υπάλληλοι της Πολιτείας θα λάβουν 100 δολάρια εάν εμβολιαστούν, ένα κίνητρο που θα ισχύει για τους επόμενους 18 μήνες. Όμως, εκείνοι που θα πάρουν τα χρήματα μετά την πρώτη δόση χωρίς να πάνε για τη δεύτερη θα πρέπει να επιστρέψουν το ποσό, προειδοποιεί.
«Αυτού του είδους το κίνητρο είναι ένας άλλος τρόπο να υπογραμμίσουμε τη σημασία του να εμβολιαστεί κανείς», τονίζει, ενθαρρύνοντας τις επιχειρήσεις να κάνουν το ίδιο για να πείσουν τους εργαζόμενούς τους.
Στη Δυτική Βιρτζίνια, όπου οι εμβολιασμοί είναι ανοικτοί από τους 16 ετών, ο κυβερνήτης Τζιμ Τζάστις προσφέρει 100 δολάρια σε αποταμιευτικά ομόλογα, στους 16-35 ετών, μια ηλικιακή κατηγορία πιο διστακτική στο να εμβολιαστεί.
«Πρέπει οπωσδήποτε οι νέοι μας να εμβολιαστούν», είπε την περασμένη εβδομάδα. «Ακόμα κι αν δεν ασθενήσετε, μπορείτε να μολύνετε τους άλλους».
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καναδή ΥΠΕΞ: Όλοι οι Καναδοί ηγέτες – και οι διευθυντές εταιρειών – πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά
- Ευρύτατη πλειοψηφία εξασφάλισε επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και την καλλιτεχνική εκπαίδευση
- Έχετε δει μακάκο να αηδιάζει με αυγό; Το βίντεο έγινε viral
- Οι αρχές στο Ιράν θα επιτρέψουν ακόμη και σε 12χρονα παιδιά να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη
- Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Αναφορά στις «προφητείες, συμπεριλαμβανομένων και των σατανικών» εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
- «Μεγάλο λάθος» η τυχόν ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα
- Μελόνι: «Η Ευρώπη ακολουθεί, επιτέλους, την σωστή κατεύθυνση» για τους «κόμβους επιστροφής παράτυπων μεταναστών»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα: «Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα»









