που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον εγκέφαλο πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ την 11η Σεπτεμβρίου 2001.
Την Κυριακή, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μνημόνευσε τη συγκεκριμένη επέτειο, κάνοντας λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της κυβέρνησης Ομπάμα.
«Πριν από δέκα χρόνια, στάθηκα δίπλα στον Πρόεδρο Ομπάμα και μέλη της ομάδας εθνικής μας ασφάλειας, συγκεντρωμένοι στην Αίθουσα Επιχειρήσεων για να παρακολουθήσουμε την επιχείρηση του στρατού μας, ο οποίος απέδωσε την πολυαναμενόμενη δικαιοσύνη στον Οσάμα Μπιν Λάντεν», δήλωσε ο Μπάιντεν, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του Ομπάμα, η οποία εκπόνησε κι εκτέλεσε το συγκεκριμένο σχέδιο. «Είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ: τους επαγγελματίες των πληροφοριών που τον είχαν εντοπίσει με κόπο, τη σαφήνεια και την πεποίθηση του Προέδρου Ομπάμα να δώσει την εντολή, το θάρρος και την ικανότητα της ομάδας μας στο έδαφος».
Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέβαλαν στο Αφγανιστάν, με στόχο την εξουδετέρωση της τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα. Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, στις 2 Μαΐου 2011, ο αμερικανικός στρατός εντόπισε τον Μπιν Λάντεν σε ένα σπίτι που διέμενε στο Πακιστάν.
«Ακολουθήσαμε τον Μπιν Λάντεν στις πύλες της κολάσεως – και τον εξουδετερώσαμε», είπε ο Μπάιντεν. «Κρατήσαμε την υπόσχεσή μας σε όλους εκείνους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στις 11 Σεπτεμβρίου: ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που είχαμε χάσει και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παραμείνουν ποτέ στη δέσμευσή μας να αποτρέψουμε μια άλλη επίθεση στην πατρίδα μας και να κρατήσουμε τους Αμερικανούς ασφαλείς» συμπλήρωσε ο Μπάιντεν.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όρμπαν: «Η Ε.Ε. χορήγησε πολεμικό δάνειο – Για να πάρει πίσω τα λεφτά θα πρέπει να ηττηθεί η Ρωσία»
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Παρατεταμένη επιζωοτία, αυστηρά μέτρα και τι ισχύει για τον εμβολιασμό
- «Ντου» των αγροτών έξω από την εξοχική κατοικία του Μακρόν, vid
- To βίντεο με τις εκατομ. προβολές: Πέταξε μπάλα του ράγκμπι από τον 9ο όροφο και δείτε πού…έπεσε! vid
- Χρ. Δήμας: Στα 2,5 εκατ. ευρώ την ημέρα το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων από τους αγρότες
- Νέο λουτρό αίματος στη Μέση Ανατολή, η οποία δεν βρίσκει ησυχία
- Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Βροχές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
- Πολύ σοβαρό! Από πού σηκώθηκαν τα drones που χτύπησαν ρωσικό τάνκερ νότια της Κρήτης; Vid
- Ο Πούτιν απάντησε “Ναι είμαι ερωτευμένος” σε ερώτηση δημοσιογράφου, vid
- Σ. Ζαχαράκη: Νέες καταθέσεις για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στο πρώτο δίμηνο του 2026









