Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα, που οργάνωσε η Ουάσινγκτον, «κόπηκε» στον αέρα για να μιλήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, που εμφανίστηκε προς στιγμήν να σαστίζει από αυτή τη διπλωματική γκάφα.
Ενώ ο Μακρόν μιλούσε για τη σημασία του αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν τον ευχαρίστησε απότομα, προφανώς χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι η ομιλία του Γάλλου ηγέτη δεν είχε ολοκληρωθεί. Αμέσως μετά, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έδωσε τον λόγο στον Πούτιν, ο οποίος θα μιλούσε σε ζωντανή μετάδοση.
Ακολούθησε μια αμήχανη στιγμή, με τον Πούτιν να δείχνει ότι δεν ήταν σίγουρος πως είχε έρθει η σειρά του. Στη συνέχεια όμως, άρχισε την ομιλία του.
Ο Μπλίνκεν αργότερα ξαναέβαλε το βίντεο του Μακρόν, επικαλούμενος για το λάθος τις «τεχνικές δυσκολίες» και λέγοντας ότι ήθελε «να δώσει τον λόγο» στον Γάλλο πρόεδρο.
Δεν έχει διευκρινιστεί ποιο ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Αμερικανός υπουργός.
Αυτή δεν ήταν η μοναδική παραφωνία στη σύνοδο: η εναρκτήρια ομιλία της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις δεν ακουγόταν καλά στην αρχή. Λίγο αργότερα, όταν πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, το μικρόφωνό του ήταν κλειστό και οι πρώτες δηλώσεις του δεν ακούστηκαν.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χριστός ετέχθη! Χρόνια Πολλά
- Το Hubble της NASA αποκάλυψε το «Σάντουιτς του Δράκουλα», τον μεγαλύτερο δίσκο δημιουργίας πλανητών , vid
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από πέντε κιλά κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου Roxy
- Μακελειό στη Νιγηρία: Έκρηξη σε τζαμί την ώρα της προσευχής – Τουλάχιστον επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές
- Βαρσοβία: Συνελήφθη ο Πολωνός πρεσβευτής στο Παρίσι – Ερευνάται για υπόθεση διακίνησης πλαστών πτυχίων
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Ιανουαρίου
- Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρό 7χρονο αγόρι σε τροχαίο- Τραυματίστηκαν οι γονείς
- Απίστευτες εξελίξεις που δείχνουν πως μετατρέπεται ένα κράτος για συγκεκριμένους σκοπούς









