Τον παραλληλισμό της Μεγάλης Εβδομάδας, «η οποία δεν ήταν εύκολος δρόμος για τον Κύριο», με την πορεία για την επανέναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης, που πέρασε μέσα από μεγάλες δυσκολίες, κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, με μήνυμά του στο τεύχος Απριλίου της μηνιαίας ενημερωτικής έκδοσης, για το εθνικό προσκύνημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
«Πλησιάζουμε γοργά στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και στη Λαμπρή Ανάσταση του Κυρίου μας», σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος και τονίζει ότι «ο ετήσιος εορτασμός αυτής της τελευταίας εβδομάδας της επίγειας ζωής Του είναι γεμάτος πόνο, μετάνοια, ανείπωτη αγάπη και θυσία». Όπως επισημαίνει, «αυτό που είναι μία εβδομάδα στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, μία εβδομάδα στο τέλος της οποίας περνάμε στην απερίγραπτη χαρά του Πάσχα, είναι σχεδόν 20 χρόνια για τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Τα επακόλουθα της 11ης Σεπτεμβρίου, τονίζει, ήταν γεμάτα με απώλεια, πόνο, θλίψη και πάρα πολλά δάκρυα για τις οικογένειες που επέζησαν, για τους φίλους και τους κοντινούς τους ανθρώπους, για το έθνος μας και για τον κόσμο. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που υπέφερε για πολλά χρόνια, καθώς αγωνιζόμασταν να βρούμε τον τρόπο να ξεκινήσουμε πάλι την ανοικοδόμηση, αναφέρει, πλησιάζει πλέον στην ανάστασή της ύστερα από τόσες θυσίες ως ενορία και ως το εθνικό μας προσκύνημα».
«Για μας τους ορθόδοξους χριστιανούς, καταλήγει, υπάρχει μόνο μία απάντηση στον πόνο και στον θάνατο και αυτή είναι η Ανάσταση, όπως η μόνη απάντηση στο μίσος είναι η αγάπη. Για αυτό, άλλωστε, καταβάλαμε τόση προσπάθεια τις τελευταίες δεκαετίες για την ανόρθωση του Αγίου Νικολάου».
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνέλαβαν τον δολοφόνο φιλορώσου Ουκρανού πρώην βουλευτή
- Θεσσαλονίκη: Δημοπρατήθηκε το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Άξονα και της Πλατείας Αριστοτέλους
- ΗΠΑ-Ελλάδα: Υπογράφηκε στην Ουάσιγκτον η συμφωνία ONEX–Hanwha για ναυπηγική και ενεργειακή συνεργασία
- Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση του ενωσιακού δικαίου σε βάρος της χώρας
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Ε.Ε. φέρει σοβαρές ευθύνες για τους λανθασμένους χειρισμούς της στην Ουκρανία
- Το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα στο επίκεντρο ενημερωτικής εκδήλωσης του e-ΕΦΚΑ στην Κρήτη
- ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαιγμός και ανεπάρκεια χαρακτηρίζουν την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο
- Γαλλία: Παραιτήθηκε η υπ. Πολιτισμού Ρασιντά Ντατί – Θα διεκδικήσει τον δήμο του Παρισιού στις προσεχείς εκλογές
- Ασταμάτητος Κριστιάνο Ρονάλντο: Το 965ό γκολ και ο viral πανηγυρισμός του! ΒΙΝΤΕΟ
- Βενεζουέλα: Παραιτήθηκαν ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Συνήγορος του Πολίτη









