“Έστω και νωρίς θα κάνουμε Πάσχα εφέτος”, τόνισε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως η Ανάσταση θα γίνει στις εννέα ο βράδυ, με παράταση της κυκλοφορίας έως τις δέκα και μισή.
Η Ακολουθία της Σταύρωσης θα ξεκινήσει στις πέντε και μισή το απόγευμα ενώ η Περιφορά του Επιταφίου γύρω απο τις εκκλησίες θα γίνει στις έξι το απόγευμα.
“Οι πιστοί υποχρεωτικά θα φορούν μάσκες μέσα και έξω απο τις εκκλησίες“, τόνισε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας. Διευκρίνισε ότι μέσα στους ναούς θα επιτρέπεται ένα ατομο ανά 20τμ και συνολικά 100 άτομα. Στον προάυλιο χώρο των Εκκλησιών θα τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων.
Σημείωσε, τέλος, πως έχει προηγηθεί συνεννόηση με την Πολιτεία και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα γίνουν δεκτές απ;o τους επιστήμονες.
ant1/ photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ραγδαίες εξελίξεις για την ΑΟΖ: Τι αποφάσισαν Ελλάδα και Λιβύη
- Εκτίμηση «βόμβα»: Ο ΟΗΕ θα μπορούσε να εξουσιοδοτήσει «στρατιωτική δράση» για την Γάζα;
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως 22 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων
- Πούτιν και Μόντι συζήτησαν για την Ουκρανία
- Ψηφιακή πλατφόρμα για τις… φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ ανακοίνωσε ο Πιερρακάκης
- Σπάνια πλάνα με τον Πούτιν να χειρίζεται πιστόλι, video
- Ο Ν. Δένδιας θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον υπουργό Άμυνας της Κροατίας
- «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει την αξία του παγκόσμιου εμπορίου κατά σχεδόν 40% έως το 2040»
- «Μέλος του ISIS» δήλωνε ο 32χρονος αλλοδαπός που επιτέθηκε σε γυναίκες και συνδέεται με εμπρησμούς
- Ισραήλ κατά Ε.Ε.: Αν βάλετε κυρώσεις θα «απαντήσουμε κατάλληλα»