Πάσχα με μέτρα στα μπαλκόνια! Νωρίτερα θα… «αναστήσουν» τον Χριστό, επιτάφιος μόνο πέριξ των ναών, vid

Περιορισμών συνέχεια...

Να μην ρισκάρει το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου και του τουρισμού στις 14 του μήνα αποφασίζει, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση. Αυτό αποκλείει και φέτος το Πάσχα στο χωριό, βάζοντας τέλος στα αισιόδοξα σενάρια του προηγούμενου διαστήματος.

Αρνητική είναι η κυβέρνηση και για το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, προβλέπει «τραπεζάκια έξω» στις 10 Μαΐου.

Αναφορικά με την Μεγάλη Εβδομάδα, θα υπάρχουν μεν ανοιχτές Εκκλησίες, αλλά με μέτρα περιορισμού και υποχρεωτικά self test για ιερείς, ιεροψάλτες και νεωκόρους.

Ο Χριστός προβλέπεται να… αναστηθεί νωρίτερα, μεταξύ 9 και 10 το βράδυ, ενώ η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει ΜΟΝΟ γύρω από το ναό.

Αυτό προβλέπει το σχέδιο για την λειτουργία των ναών την Μεγάλη Εβδομάδα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας.

«Βρήκαμε μια λύση να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Η συμφωνία Εκκλησία Πολιτείας επισφραγίστηκε σε χθεσινή συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη , ενώ σήμερα και αύριο συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με αντικείμενο τον τρόπο εορτασμού του Πάσχα, η οποία σε επιστολή της προς το Υπουργείο Παιδείας, έχει προτείνει ο ανώτατος αριθμός των ατόμων εντός των μεγάλων ναών να είναι τα 100 άτομα, καθώς επίσης και να ισχύει η αναλογία ένας πιστός ανά 15 τ.μ. εντός κλειστού χώρου. Ζητεί επίσης να επιτραπεί η «αξιοποίηση» των προαυλίων των ναών, προκειμένου να μην υπάρξει επικίνδυνος συνωστισμός.

Οι λεπτομέρειες για τη λειτουργία των ναών θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες στην Επιτροπή «ειδικών».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί