Η κόντρα ΗΠΑ – Ρωσίας βαθαίνει καθώς οι ΗΠΑ κινούνται, δια στόματος Μπάιντεν προς την ακύρωση και του αγωγού Nord Stream 2 ο οποίος θα συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία και οδεύει προς την ολοκλήρωσή του. Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει κυρώσεις ήδη στις εταιρείες που εμπλέκονται ενώ επέκτειναν τις κυρώσεις και προς τη Ρωσία γι αυτό το ζήτημα.
🚨BREAKING🚨: Today @WhiteHouse, @POTUS @JoeBiden says sanctions to stop Kremlin’s #NordStream2 pipeline are “in play” and underscored his opposition to the Gazprom pipeline “from the beginning.”
🇺🇸🇪🇺🇺🇦#StopNordStream2#NotJustACommercialDeal pic.twitter.com/R7VZggiYmh— Dr. Benjamin L. Schmitt🇺🇦 (@BLSchmitt) April 16, 2021Η Γερμανία, η έταιρη θιγόμενη πλευρά στο ζήτημα, τηρεί μία χλιαρή στάση απέναντι στις αμερικανικές πιέσεις, με τη Γερμανική Κυβέρνηση να επιθυμεί την ολοκλήρωση και λειτουργία του αγωγού και για το λόγο αυτό προσπαθεί να ολοκληρώσει το έργο με όσα μέσα διαθέτει και τη βοήθεια των Ρώσων.
Άποψη τω ΗΠΑ είναι ότι ο αγωγός αυτός θα έχει σαν αποτέλεσμα την ενεργειακή εξάρτηση της Γερμανίας και διαφόρων συν αυτώ χωρών με αποτέλεσμα τη διάσπαση του κοινού μετώπου κατά της Ρωσίας που έχουν στήσει οι ΗΠΑ. Η κατάσταση στην Ουκρανία περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να μαζέψουν τους πάντες στην Ευρώπη κατά της Ρωσίας με ένα πιο ενεργό ρόλο στην περιοχή με αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να μη δίνουν ήδη την απαραίτητη προσοχή στο ζήτημα μη θέλοντας να έρθουν σε ρήξη με τη Ρωσία για περιοχές που κατοικούν Ρώσοι ακριβώς στην πόρτα της Ρωσίας.
Με τη Γερμανία αυτή τη στιγμή να είναι διατεθειμένη να έχει άμεσα φθηνή ενέργεια με αντάλλαγμα πληθώρα συναλλάγματος σε ευρώ προς τη Ρωσία πράγμα που θα λύσει αρκετά θέματα στη ρωσική οικονομία, παραμένει μία κίνηση ακατανόητη για αρκετούς σε Ευρώπη και Αμερική από τη στιγμή που η Ρωσία απειλεί τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γάζα: Ο Τραμπ απειλεί τους μαχητές της Χαμάς «εάν συνεχίσουν να σκοτώνουν ανθρώπους»
- «Είμαστε έτοιμοι» – Ο Όρμπαν «τρίβει» τα χέρια του που θα υποδεχθεί Πούτιν και Τραμπ!
- Με τον Πούτιν θα συναντηθεί ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν
- Χάος στην Κένυα: Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά πολιτών που θρηνούσαν σε στάδιο – 4 νεκροί, vid
- Άγαλμα προς τιμήν της Μαρία Κάλλας στη Φλωρεντία – Σχεδιάζεται πλατεία αφιερωμένη στην Ελληνίδα υψίφωνο
- Τελείωσε το τηλεφώνημα Πούτιν-Τραμπ! Θα συναντηθούν στην Βουδαπέστη
- Δήμος Θεσσαλονίκης και ΑΠΘ συνεργάζονται για την αναβάθμιση του Ντεπώ
- Η Παλαιστινιακή Αρχή παρουσίασε το δικό της σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Γάζας
- Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των κομμάτων αυτή την στιγμή
- Ο κόσμος φοβάται όλο και περισσότερο την Τεχνητή Νοημοσύνη – Τι δείχνουν διεθνείς δημοσκοπήσεις