Πολιτική “θύελλα” μετά τις καταγγελίες Κοντονή για την αλλαγή του ποινικού κώδικα

Η κυβέρνηση ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να σπάσει τη σιωπή του σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής για την αλλαγή του ποινικού κώδικα.

Νέα κυβερνητικά «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ποινικού δικαίου και – ειδικότερα – την επίσπευση της επικύρωσης της μετατροπής του αδικήματος της δωροδοκίας σε πλημμέλημα.

Οι καταγγελίες Κοντονή

Ο κ. Κοντονής παρουσιάστηκε χθες στο Ειρηνοδικείο προκειμένου να καταθέσει ενώπιον των δικαστικών Αρχών για τις εν λόγω καταγγελίες του και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε λόγο για συγκεκριμένη υπόθεση που εξαιτίας της αλλαγής του νομικού χαρακτηρισμού της δωροδοκίας, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2019, είχε ευνοϊκή κατάληξη για τους εμπλεκόμενους.

Κατά τη δίωρη κατάθεσή του φέρεται, επίσης, να αναφέρθηκε σε γεγονότα που υπέπεσαν στην αντίληψη του την περίοδο που διατέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης και τα οποία συνδέονται με την ποινική πορεία της επίμαχης υπόθεσης.Κατά δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους πριν από την είσοδό του στο Ειρηνοδικείο ο κ. Κοντονής τόνισε πως «υπήρξε σκοπιμότητα. Το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά».

«Έχω υπόψη μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια Αρχή ή η Δικαιοσύνη, είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω» επεσήμανε.

Πρόσθεσε, δε, ότι από τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε αναφέρει σε δημόσιες τοποθετήσεις του, ότι η τροποποίηση της συγκεκριμένης διάταξης για τη δωροδοκία με τη μετατροπή της από κακούργημα σε πλημμέλημα «αποτελεί στίγμα και όνειδος για την κυβέρνηση».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρώτη του αντίδραση ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε έντονη κριτική στο πρώην στέλεχός της.Σχολιάζοντας δηκτικά το κόμμα ευχήθηκε καλή τύχη στον κ. Κοντονή στα νέα του καθήκοντα “ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων”.

Πελώνη: Να σπάσει τη σιωπή του Τσίπρας

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ρωτήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες Κοντονή κατά τη σημερινή της ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

“Προφανώς είναι μείζον πολιτικό ζήτημα τα όσα καταγγέλλονται” είπε και έκρινε πως “ακόμη πιο μείζον ζήτημα είναι η σιωπή του κ. Τσίπρα και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αποδομήσει τον πρώην υπουργό του, τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα, που διορίστηκε από τον κ. Τσίπρα”.

Η ίδια κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης “να σπάσει τη σιωπή του” και να απαντήσει στις καταγγελίες που υπάρχουν περί μετάθεσης των εκλογών του 2019 ώστε να αλλάξει ο ποινικός κώδικας.

(sputniknews – φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί