Αυτό ανακοίνωσαν οι κκ Χρήστος Σταικούρας και Απόστολος Βεσυρόπουλος, υπουργός και υφυπουργός Οικονομικών αντίστοιχα, τονίζοντας ότι στόχος του μέτρου είναι η ελάφρυνση των δύο αυτών κατηγοριών φορολογούμενων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:
«Η Κυβέρνηση παρατείνει, και για το φορολογικό έτος 2020, την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας.
Το συγκεκριμένο μέτρο τέθηκε σε ισχύ και το προηγούμενο φορολογικό έτος, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική φορολογική ελάφρυνση για αυτές τις δύο κατηγορίες επαγγελματιών.
Η πρώτη κατηγορία αφορά τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ και η δεύτερη κατηγορία αφορά τους αλιείς της παράκτιας αλιείας που εκμεταλλεύονται – είτε ατομικά, είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου – αλιευτικά σκάφη μέχρι 12 μέτρων μεταξύ καθέτων.
Πρόκειται για ακόμα μία απόφαση που αποδεικνύει ότι αξιοποιούμε, στον βέλτιστο βαθμό, τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια, ώστε να στηρίξουμε, με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις, όλους όσους έχουν πληγεί από την πανδημία».
(φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μυστήριο με νεκρό άνδρα στην Παλλήνη – Είχε τάιραπ γύρω από τον λαιμό του
- Η CIA διεξήγαγε “επιχείρηση αντιπερισπασμού” στο Ιράν ενώ αναζητούσε τους αγνοούμενους πιλότους
- Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι έστειλε όπλα στους διαδηλωτές στο Ιράν
- Ο τολμηρός παπαγάλος που… «καταδύθηκε» στο διαδίκτυο – Δείτε τον σε μίνι υποβρύχιο (Vid)
- Αυξήθηκε 8,1% η επιβατική κίνηση το α’ τρίμηνο στο «Ελ. Βενιζέλος»
- Διεύρυνση κάλυψης λειτουργικών δαπανών κατά της ευλογιάς και του αφθώδους πυρετού σε όλη τη χώρα
- Δήμος Αθηναίων: Διανομή πασχαλινών ειδών σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών
- Δεν τελειώνει το «σόου» – Νέα τοποθέτηση Τραμπ και όλοι περιμένουν μάταια κάτι «ευχάριστο»
- “Χαίρομαι που είμαι ξανά σπίτι”: Η δημοσιογράφος Σ. Γκάρθι επέστρεψε στη θέση της μετά την απαγωγή της μητέρας της
- Χαμός με το Fuel Pass: 30 αιτήσεις το δευτερόλεπτο! «Έπεσε» η πλατφόρμα









