Η δίκη αυτή, που άρχισε τον Οκτώβριο του 2017, είχε 243 ακροαματικές διαδικασίες.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι άλλοτε ανώτεροι αξιωματικοί της προεδρικής φρουράς, σημειώνει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.
Ο εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης σε 90 από τους κατηγορούμενους και βαριές ποινές φυλάκισης και κάθειρξης σε πολλούς άλλους.
Πρότεινε επίσης να αθωωθούν 264 από τους κατηγορούμενους και να συνεχιστεί η δίωξη σε βάρος 11 προσώπων που φυγοδικούν, σύμφωνα με το Ανατολή.
Οι κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων κατέλαβαν τις εγκαταστάσεις της τουρκικής δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, του δικτύου TRT, και ανάγκασαν παρουσιαστή να διαβάσει σε απευθείας μετάδοση ανακοινώσεις των πραξικοπηματιών. Τους προσάπτεται επίσης απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης και ότι ανήκαν σε τρομοκρατική οργάνωση.
Οι 104 εξ αυτών βρίσκονται ήδη στις φυλακές, ενώ 11 δικάζονται ερήμην.
Η Άγκυρα κατηγορεί τον Φετουλά Γκιουλέν, ισλαμιστή ιεροκήρυκα που έχει αυτοεξοριστεί στις ΗΠΑ, ότι ήταν ο εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος και έχουν χαρακτηρίζει το θρησκευτικό του τάγμα τρομοκρατική οργάνωση.
Ο ιεροκήρυκας, άλλοτε θερμός υποστηρικτής και σύμμαχος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρνείται τις κατηγορίες.
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και απομάκρυναν πάνω από 100.000 από τον κρατικό μηχανισμό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Περίπου 21.000 εξ αυτών ανήκαν στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων.
Από τις 289 δίκες που αφορούν την απόπειρα επιβολής πραξικοπήματος, οι 14 βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, σύμφωνα με το Ανατολή.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τσουκαλάς: Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί την κοινωνία σε δύο Ελλάδες
- Ισραήλ: Το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε τη δημιουργία 19 οικισμών στη Δυτική Όχθη
- Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες σε Θεσσαλία και Ήπειρο – Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων
- Συνεχίζονται τα αγροτικά μπλόκα στην ηπειρωτική Ελλάδα – Ανυποχώρητοι οι αγρότες
- Το Κρεμλίνο χαμηλώνει τις προσδοκίες για τις συνομιλίες που γίνονται στις ΗΠΑ για το ουκρανικό
- «Melania»: Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας στο πλευρό της Μελάνια Τραμπ στο νέο ντοκιμαντέρ της, vid
- Δίπλα-δίπλα με τον Μπουρλά της Pfizer ο Γεωργιάδης στις ΗΠΑ
- Πώς «ακούγονται» το Δέλτα του Αξιού και η λίμνη Ορεστιάδα; Ερευνητικό έργο καταγράφει τα ηχοτοπία τους
- Χανιά: Συνελήφθη 48χρονος για παραβάσεις που αφορούν έκθεση ανήλικων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ
- Θεσσαλονίκη: 24ωρη λειτουργία του Μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών για πρώτη φορά









