Όπως ανακοινώθηκε, στην άσκηση συμμετείχαν η φρεγάτα «Ύδρα» ως πλοίο έδρας του διοικητού Διοικήσεως Ναρκοπολέμου, πλοιάρχου Α. Ρόκα, το ναρκοθηρευτικό «Ευρώπη», η κανονιοφόρος «Νικηφόρος», οι μονάδες της συμμαχικής αντιναρκικής δύναμης Standing NATO Mine Countermeasures Group Two αποτελούμενη από τα τουρκικά πλοία «TCG Sokullu Mehmet Pasa», «TCG Ayvalik», το γαλλικό ναρκοθηρευτικό «FS ORION», το ισπανικό ναρκοθηρευτικό «ESPS Tajo», το βουλγαρικό ναρκοθητευτικό «BGS Tsibar», το ιταλικό ναρκοθητευτικό «ITS Termoli», το ρουμανικό υδρογραφικό «Ros A. Catuneanu», ομάδες εξουδετερώσεως ναρκών, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο της διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, καθώς και αξιωματικοί παρατηρητές από την Αίγυπτο και τη Ρουμανία.
H ανωτέρω άσκηση, τύπου INVITEX, διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση και περιλαμβάνει εκπαιδευτικά αντικείμενα διαφόρων μορφών πολέμου με έμφαση στον ναρκοπόλεμο με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων.
Η άσκηση εστιάζει στη δοκιμή και αξιολόγηση των διαδικασιών ναρκοπολέμου και των αντίστοιχων εκδόσεων τακτικής σε συμμαχικό πλαίσιο.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κατερίνη: Σύλληψη για τηλεφωνική υπόθεση απάτης με λεία 79.000 ευρώ
- Εν μέσω του πολέμου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τώρα και πωλήσεις όπλων άνω των 16 δισ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου
- Τη δημιουργία ενός “ασφαλούς διαδρόμου” στην περιοχή του Κόλπου ζητά ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός
- Σε 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί την Δευτέρα 23/3, ημέρα έναρξης της δίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη
- Χειροπέδες σε 2 άνδρες για απόπειρα ανθρωποκτονίας 57χρονου τον Νοέμβριο του 2025 στα Πατήσια
- ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα στην αργία της 25ης Μαρτίου
- Έτσι θα φτιάξετε ένα καθαριστικό για όλο σχεδόν το σπίτι! Απλό, φυσικό και αποτελεσματικό
- Νετανιάχου: Το Ιράν δεν έχει πλέον δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου
- Αγωνία για Τραμπ και ΝΑΤΟ – Τι θα συνέβαινε αν αποχωρούσαν οι ΗΠΑ;
- Ιταλός ΥΕΘΑ: «Δεν θα μπει κανείς στα στενά του Χορμούζ αν πρώτα δεν υπάρξει εκεχειρία»









