Η υπουργός Marlène Schiappa έστειλε επιστολή στο τηλεοπτικό συμβούλιο της Γαλλίας, εκφράζοντας την οργή της για το ριάλιτι “Incredible Gypsy Weddings” και τον τρόπο που παρουσιάζει το παραδοσιακό τσιγγάνικο έθιμο, που θέλει τις γυναίκες συγγενείς της νύφης να την εξετάζουν πριν τον γάμο.
Το γαλλικό ριάλιτι, που προβάλλεται στο κανάλι TFX, είναι εμπνευσμένο από το εξίσου διαβόητο αγγλικό πρόγραμμα του Channel 4 “Big Fat Gypsy Weddings”. Το γαλλικό πρόγραμμα παρακολουθεί το φλερτ και τον γάμο σε μια κοινότητα τσιγγάνων που ζει στο Περπινιάν.
“Σε αυτό το κρεβάτι, μια κατάλληλα εκπαιδευμένη γυναίκα ελέγχει την αντίσταση του υμένα της Naomi”, ακούστηκε στο ριάλιτι, “η τελετή με το χαρτομάντιλο είναι πατροπαράδοτη και αναπόφευκτη. Αν η Naomi αποδειχτεί πως είχε σεξουαλικές σχέσεις, ο γάμος θα ακυρωθεί”.
Η γαλλίδα υπουργός εξοργίστηκε από τον τρόπο που κάλυψε η εκπομπή το έθιμο, πόσο μάλλον που η κυβέρνηση πέρασε μόλις νόμο που “απαγορεύει τα τεστ παρθενίας και αξιώνει τη συναίνεση και των δύο μερών για έναν γάμο”. Ο ίδιος νόμος απαγορεύει σε όλους να εκδίδουν πιστοποιητικά παρθενίας.
Η Schiappa καυτηρίασε τον σεξισμό του τηλεοπτικού προγράμματος, ζητώντας από τη ρυθμιστική τηλεοπτική αρχή να κρίνει.
(thestival – φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πτώσεις δένδρων από τους ισχυρούς ανέμους στη Θεσσαλονίκη
- Τραμπ: Δασμοί 50% σε όποιον δίνει όπλα στο Ιράν – Δεν θα υπάρξει εμπλουτισμός ουρανίου
- Μαρινάκης: Γιατί είναι αναγκαίο το age ban στα κοινωνικά δίκτυα
- Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι κρατούν το δάχτυλο στη σκανδάλη παρά την εκεχειρία
- «Μπλόκο» στα social media για τους κάτω των 15 ετών και στο βάθος σύνδεση με την ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα!
- ΟΗΕ: Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός εργάζεται για έναν μηχανισμό ασφαλούς διέλευσης από τα Στενά του Ορμούζ
- «Παταγώδης αποτυχία»: Σε πολύ δύσκολη θέση ο Νετανιάχου λόγω Ιράν
- Σαλβίνι: «Πρέπει να αποφασιστεί μερική αναστολή του Σύμφωνου Σταθερότητας»
- Το Κρεμλίνο χαιρέτησε την κατάπαυση του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη









