χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν κατά του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο, σημείωσε ότι στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ άρχισαν να καταστρέφουν τις διμερείς σχέσεις πολύ πιο πριν.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ABC, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε καταφατικά στην ερώτηση αν πιστεύει ότι ο Πούτιν είναι “φονιάς” και απείλησε ότι ο Ρώσος ηγέτης θα “πληρώσει το τίμημα” για την υποτιθέμενη εμπλοκή στις εκλογές, την οποία η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί.
«Τα όσα ακούσαμε στη συνέντευξη του Αμερικανού Προέδρου στο ABC είναι εξωφρενικά και πρωτοφανή. Ωστόσο, κάποιος θα πρέπει να βλέπει τις πραγματικές πράξεις πίσω από την ρητορική, και αυτή άρχισε πολύ πριν αυτή τη συνέντευξη, ακόμα και στην περίοδο της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.
Συνέχισε στην προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, παρά το γεγονός ότι ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ τασσόταν δημόσια υπέρ των καλών σχέσεων με τη Ρωσία» σημείωσε ο Λαβρόφ μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Κατηγόρησε, επίσης, την Ουάσιγκτον ότι καταστρέφει «ολόκληρη την αποτρεπτική υποδομή στον στρατιωτικοπολιτικό και τον στρατηγικό τομέα».
«Διπλωματική και ευγενική η απάντηση Πούτιν σε Μπάιντεν»
Ο ίδιος χαρακτήρισε την απάντηση Πούτιν στις δηλώσεις Μπάιντεν διπλωματική και ευγενική, προσθέτοντας ότι η Μόσχα λυπάται για την απόφαση της Ουάσινγκτον να απορρίψει την πρόσκληση διαλόγου μεταξύ των δύο Προέδρων.
«Αυτή η ρητορική, θέλω και πάλι να τονίσω, είναι εξωφρενική και απαράδεκτη. Ωστόσο ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν αντέδρασε διπλωματικά και ευγενικά» σημείωσε προσθέτοντας ότι «δυστυχώς, δεν υπήρξε απάντηση στην πρόταση» για διάλογο.
«Στο χειρότερο σημείο η αντιπαράθεση Ρωσίας Δύσης»
Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, η αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο, ωστόσο, υπάρχει ακόμα ελπίδα όλοι να κατανοήσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτό, σημείωσε.«Από τη μία πλευρά, η αντιπαράθεση έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο. Από την άλλη, κατά βάθος υπάρχει μία ελπίδα ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ενήλικες και κατανοούν τους κινδύνους που σχετίζονται με περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης» δήλωσε ο Λαβρόφ.
Ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης πρόσθεσε ότι κάποιοι αξιωματούχοι της Δύσης έχουν υιοθετήσει τη λέξη «πόλεμος» στη διπλωματική και διεθνή χρήση.
«Ο υβριδικός πόλεμος που εξαπέλυσε η Ρωσία είναι μια πολύ δημοφιλής περιγραφή του τι αντιλαμβάνεται η Δύση ως το κύριο γεγονός της διεθνούς ατζέντας. Πιστεύω ακόμα ότι θα επικρατήσει η σύνεση» σημείωσε.
(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χωρίς τέλος το κυνήγι των χριστιανών στη Νιγηρία: ‘Ενοπλοι απήγαγαν 13 πιστούς από εκκλησία στο Κόγκι
- Voucher έως 800 ευρώ: Aνακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα πρώιμη παιδική παρέμβαση
- Netflix – Χάρι και Μέγκαν αναλαμβάνουν την παραγωγή του «The Wedding Date» σε σενάριο της Τρέισι Όλιβερ
- Οι ΗΠΑ πιέζουν τους Ευρωπαίους να μην χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο
- Λούντβιχ φαν Μπετόβεν: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο κορυφαίος συνθέτης που δεν συμβιβάστηκε ποτέ
- «Ανατολική Ασπίδα»: Θέλουν να φέρουν λαίλαπα σε ανατολικοευρωπαϊκά εδάφη;
- Στην πλατεία Κοτζιά η Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Δήμου Αθηναίων
- Ο οδικός χάρτης για την ενίσχυση του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων
- Αμερικανοί στρατιώτες έφτασαν στον Ισημερινό – Ποιός ο λόγος
- Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το ΑΣΣ Ελλάδας-Τουρκίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές









