Όλα αυτά σε συνέχεια της τοποθέτησης 20 φορητών καμερών πάνω σε στολές σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ και άλλες τόσες (μεγαλύτερου μεγέθους με “αντικραδασμικές” λαβές) σε ισάριθμες διμοιρίες των ΜΑΤ. Σκοπός της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μην υπάρχουν “σκοτεινά” και αμφιλεγόμενα σημεία στις κινήσεις και δραστηριότητες των στελεχών της κατά τη διάρκεια ελέγχων, επεισοδίων κλπ. Τα παραπάνω μέτρα ελήφθησαν και στον απόηχο των κατηγοριών για βιαιότητες ή αλόγιστη χρήση χημικών σε Νέα Σμύρνη, Γαλάτσι κ.α.
Βάσει σχεδιασμού σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν φορητές κάμερες σε έναν ή δύο αστυνομικούς από τις τετραμελείς ομάδες ΔΙΑΣ που κινούνται καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς μόνο στην πρώτη περιπολούν ανά βάρδια 300 ομάδες ΔΙΑΣ. Στο μέλλον παρόμοια συστήματα αναμένεται να φέρουν και οι αστυνομικοί της Ομάδας Ζήτα.
Πρόκειται για κάμερες σαν πλακέτες, μεγέθους περίπου ίδιου με τους ασυρμάτους που τοποθετούνται στη στολή και οι οποίες θα δίνουν ζωντανή εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. Βασικό ζητούμενο ωστόσο, είναι να δημιουργηθεί με γοργές διαδικασίες και το απαραίτητο νομικό πλαίσιο, που στην περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων θα “λύνει τα χέρια” του αρμόδιου εισαγγελέα για την άμεση άσκηση διώξεων.
Οι σταθερές κάμερες με δυνατότητα ευρυγώνιας λήψης αναμένεται να τοποθετηθούν σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ”, στα παρμπρίζ των περιπολικών ή στην κορυφή τους για την καταγραφή των κινήσεων των αστυνομικών κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Επιπλέον, υπάρχουν εισηγήσεις να φέρουν φορητές κάμερες στις στολές τους και αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που επιβαίνουν σε περιπολικά και καλούνται ακολούθως πεζοί να επέμβουν σε συμβάντα.
enikos
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ.Χαρακόπουλος: Οι άγονες αντιπαραθέσεις υπονομεύουν το συλλογικό μας μέλλον
- Ηράκλειο: Αλλαγές στο εκτελεστικό σχήμα της δημοτικής αρχής
- Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου 8,9 εκ ευρώ σε 39,3 χιλιάδες δικαιούχους
- Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας και φέτος στο Περιστέρι – 10 μέτρα, 100 τόνοι (photo, vid)
- Κ. Γκίλφοϊλ: Η συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ «να λάμψει ακόμα πιο φωτεινά την επόμενη χρονιά»
- Σουηδία: Τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Ολλανδία: Συνελήφθη Σύρος που φέρεται να απειλούσε να διαπράξει επίθεση κάπου στην Ευρώπη
- Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά το 2025 με ένα χιουμοριστικό βίντεο που τα έχει όλα!
- Σημαντικές δυνάμεις του πλανήτη καταδίκασαν την προκλητική ενέργεια των Ουκρανών
- Τραγικός θάνατος για 37χρονο στη Βραζιλία: Πνίγηκε σε διαγωνισμό καρπουζοφαγίας μπροστά στη γυναίκα του









