Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν τον πύραυλο Tomahawk, vid

Ο πύραυλος Tomahawk, τύπου cruise, είναι εδώ και πολλά χρόνια το όπλο επιλογής των ΗΠΑ όσον αφορά στην πραγματοποίηση πληγμάτων ακριβείας σε μεγάλες αποστάσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πλοία και υποβρύχια, και μπορεί να διεισδύει σε καλά προστατευμένους εναέριους χώρους από απόσταση άνω των 1.600 χλμ, αποτελώντας ένα πολύ σημαντικό «εργαλείο» στο οπλοστάσιο του αμερικανικού […]

Ο πύραυλος Tomahawk, τύπου cruise, είναι εδώ και πολλά χρόνια το όπλο επιλογής των ΗΠΑ όσον αφορά στην πραγματοποίηση πληγμάτων ακριβείας σε μεγάλες αποστάσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πλοία και υποβρύχια, και μπορεί να διεισδύει σε καλά προστατευμένους εναέριους χώρους από απόσταση άνω των 1.600 χλμ, αποτελώντας ένα πολύ σημαντικό «εργαλείο» στο οπλοστάσιο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Ως εκ τούτου, το US Navy επαναπιστοποιεί και εκσυγχρονίζει τον πύραυλο, παρατείνοντας τη διάρκεια «ζωής» και υπηρεσίας του κατά 15 χρόνια και οδηγώντας σε μια νέα έκδοση, τον Block V. Η Raytheon Missiles & Defense θα αρχίσει την παραγωγή των νέων πυραύλων Block V αργότερα μέσα στο 2021, και έχει παραδώσει στο ναυτικό των ΗΠΑ τα πρώτα αναβαθμισμένα συστήματα Block IV.

«Η πρώτη παράδοση σηματοδοτεί το αποκορύφωμα ετών συνεργασίας μεταξύ του ναυτικού και της Raytheon, και είναι η αρχή μιας εκπληκτικής νέας περιόδου για το πρόγραμμα» είπε η Κιμ Έρντσεν, αντιπρόεδρος Naval Power στη Raytheon Missiles & Defense. «Αυτές οι αναβαθμίσεις θα επεκτείνουν τα πλεονεκτήματα που παρέχει ο Tomahawk στον στόλο για χρόνια».

Ναυτεμπορική

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί