«Θα έχουμε χορηγήσει 200 εκατομμύρια δόσεις μέχρι την 100ή μου ημέρα» της προεδρίας μου, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος κατά την διάρκεια της πρώτης του συνέντευξης Τύπου.
«Γνωρίζω ότι είναι ένας φιλόδοξος στόχος, διπλασιασμός του αρχικού μας στόχου, αλλά καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν έχει πλησιάσει, ούτε καν πλησιάσει, αυτό που κάνουμε εμείς», πρόσθεσε.
Απαντώντας στις επικρίσεις για τους χειρισμούς του μεταναστευτικού θέματος και για την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού μεταναστών στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε ότι «αυτό συμβαίνει στις αρχές κάθε χρόνου».
«Κάθε χρόνο τον χειμώνα, υπάρχει σημαντική αύξηση των αφίξεων στα σύνορα», διότι οι μετανάστες «έχουν μικρότερες πιθανότητες να πεθάνουν από την ζέστη στην έρημο», πρόσθεσε.
Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι προσπαθεί να ενισχύσει ένα μεταναστευτικό σύστημα που αποδυναμώθηκε πολύ κατά την διάρκεια της προεδρίας Τραμπ.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει ότι θα μπορεί να προωθήσει την νομοθετική του ατζέντα δεδομένης της αρνητικής στάσης των Ρεπουμπλικανών στο Κονγκρέσο, δήλωσε ότι εννοεί να ασχοληθεί με τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και εναπόκειται στους Ρεπουμπλικανούς να αποφασίσουν αν θέλουν «να δουλέψουμε μαζί» ή «να διχάσουν την χώρα».
Αναφερόμενος στο filibuster (την τακτική της κωλυσιεργίας) στην Γερουσία, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι γίνεται όλο και μεγαλύτερη κατάχρησή του τα τελευταία χρόνια.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συναγερμός στις αρχές: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά στο Κεντάκι – Δείτε εικόνες και βίντεο
- «Πέταξα!»: Γυναίκα από τη Νέα Υόρκη παρασύρθηκε από τους ανέμους σε viral βίντεο
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 55χρονο για τροχαίο με τρεις τραυματίες – Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ
- Ισχυρές πιέσεις στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το 2025, έτος μετάβασης το 2026
- Η Μαρία Σράιβερ αποχαιρετά την Τατιάνα Σλόσμπεργκ: «Αγαπούσε τη ζωή και πάλεψε σκληρά για να την σώσει»
- Πρωτοχρονιά στα μπλόκα θα κάνουν και οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας
- Μελ Γκίμπσον-Ρόζαλιντ Ρος: Ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους μετά από 9 χρόνια
- Ονδούρα: Ο υποψήφιος πρόεδρος Σαλβαδόρ Νασράλα αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών
- Χαλκιδική: Έργο εσωτερικής οδοποιίας ύψους 9 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί ο δήμος Αριστοτέλη
- Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Πούτιν στον πρόεδρο του Κιργιστάν









