δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς
Προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Μετανάστευσης των πέντε χωρών του ευρωπαϊκού μεσογειακού Νότου –Ελλάδας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας και Ισπανίας -που διεξάγεται σε ξενοδοχείο της Αττικής- ο κ. Σχοινάς μίλησε για μια «μεγάλη ευρωπαϊκή απόφαση που χρειαζόμαστε τώρα που η κατάσταση και η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι σε καλύτερο σημείο από ότι πριν πέντε χρόνια, αλλά και για να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.
Η σημερινή συνάντηση έχει ξεχωριστή σημασία και ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα κατά την οποία, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ανανέωση της Συμφωνίας με την Τουρκία αλλά και για ανάλογες συμφωνίες με τις χώρες της Βορείου Αφρικής. Σκοπός είναι, τόνισε «να μπορέσουμε να δώσουμε τη διαβεβαίωση στον ευρωπαϊκό μεταναστευτικό Νότο ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού ξεκινάει και έξω από τα σύνορά μας».
«Η αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό προϋποθέτει και ισχυρή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, προϋποθέτει νέες δυναμικές συμφωνίες με τρίτες χώρες προέλευσης και διέλευσης», είπε χαρακτηριστικά.
amna/ photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία απαιτεί «μια Ρωσία πρόθυμη να συνεργαστεί», δηλώνει ο Καναδός πρωθυπουργός
- Πόλεμος: Πάνω από 1 εκατομμύριο σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην περιοχή του Κιέβου
- Πάτρα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν εκ νέου τον κόμβο της Εγλυκάδας
- Πούτιν: Αν δεν θέλετε ειρήνη στην Ουκρανία τότε θα πετύχουμε τους στόχους μας δια της βίας, vid
- Απάντηση της Σ. Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ «που πανηγύριζε για την Mercosur»
- Κάλεσμα σε κοινή κάθοδο των αγροτών σε διαπραγματεύσεις, απευθύνουν 18 αγροτικά μπλόκα
- Το «παλαιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο» της Βρετανίας στολίστηκε για 115η συνεχόμενη χρονιά
- Ανασύρθηκαν με ελικόπτερο οι 4 ορειβάτες από τα Βαρδούσια
- Αγία Πετρούπολη: «Ντου» των ρωσικών αρχών σε «σέχτα» που προσευχόταν υπέρ του Ζελένσκι, vid
- Νέα μελέτη: Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ









