Τώρα το ΝΑΤΟ θέλει διάλογο με τη Ρωσία: «Να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις»

Το ΝATO παραμένει ανοιχτό σε έναν ουσιαστικό διάλογο με τη Ρωσία για να μπορέσει να συζητήσει κρίσιμα ζητήματα που θα συμβάλουν στην αποφυγή παρεξηγήσεων αλλά και πιθανής κλιμάκωσης της έντασης.


Αυτό προκύπτει από την Ετήσια Έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ενώ τονίζεται σχετικά πως η προσέγγιση της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας στη Ρωσία, βασίζεται σε δύο πυλώνες: την άμυνα και τον διάλογο.

Πάντως, πέρα από τη διττή προσέγγιση του ΝΑΤΟ στη Ρωσία, υπάρχει ακόμη ανοικτός ένας εστιασμένος και ουσιαστικός διάλογο με τη Μόσχα.

«Το ΝΑΤΟ δεσμεύτηκε να συζητήσει κρίσιμα ζητήματα και να αποφύγει παρεξηγήσεις, εσφαλμένους υπολογισμούς και ακούσια κλιμάκωση» επισημαίνεται επίσης.


Αξίζει να σημειωθεί πως οι σχέσεις Μόσχας-ΝΑΤΟ έχουν επιδεινωθεί σημαντικά λόγω της τεταμένης κατάστασης με τις συγκρούσεις στην Ουκρανία το 2014, με τη συμμαχία να κατηγορεί τη Ρωσία ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της γειτονικής της χώρας, ενώ ενίσχυσε τη στρατιωτική της παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη.

Από την άλλη πλευρά, η Μόσχα, έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες για τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ γύρω από την περιοχή του άμεσου ενδιαφέροντος της, τονίζοντας ότι η Βορειοαντλαντική Συμμαχίας, ηγείται ενεργειών που εμπεριέχουν πραγματικές απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί