Τουλάχιστον το ένα πέμπτο των υγειονομικών σε όλο τον κόσμο έχει νιώσει κατάθλιψη, άγχος ή διαταραχή μετατραυματικού στρες εξαιτίας των ψυχολογικών πιέσεων που έχουν δεχτεί εν μέσω της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με μια διεθνή επιστημονική μελέτη, τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.
Οι ερευνητές από τη Βρετανία (Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής Λονδίνου) και την Κίνα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS, πραγματοποίησαν μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση 65 ερευνών από 21 χώρες, που αφορούσαν συνολικά 97.333 γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό.
Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει πέραν κάθε αμφιβολίας ότι η μάχη με τον κορονοϊό έχει επιβαρύνει ψυχολογικά ένα σημαντικό ποσοστό των υγειονομικών, τόσο λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας σε δύσκολες συνθήκες στα νοσοκομεία, όσο και των φόβων για την ίδια τη ζωή τους. Υπολογίστηκε ότι τα ποσοστά κατάθλιψης φθάνουν το 21,7%, του άγχους το 22,1% και του μετατραυματικού στρες το 21,5%. Σε ορισμένες περιοχές, όπως η Μέση Ανατολή, τα ποσοστά είναι ακόμη μεγαλύτερα (κατάθλιψη 35% και άγχος 29%).
Συγκριτικά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 4,4% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από κατάθλιψη και το 3,6% από αγχώδεις διαταραχές.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Σύννεφα» στις σχέσεις Πολωνίας-Ουκρανίας; Τι εκτιμά ο Πολωνός πρόεδρος
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι θεωρεί ο Ρούμπιο σε σχέση με την θέση των ΗΠΑ
- Σοκάρουν οι εικόνες από Ταϊπέι: Ένοπλος με μαχαίρι σκόρπισε τον θάνατο, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες
- Ένα μήνυμα για το μέλλον! Ο Πούτιν αφήνει ξανά τον κόσμο άφωνο
- Χανιά: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Καταδίκη του «ερευνητή» για απόπειρα εξαπάτησης της οικογένειας του γιατρού
- Στήριξη Ρωσίας σε Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν
- ΔΥΠΑ: 894.065 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο 2025
- Ο Jean Paul Gautier λάτρης της Ελλάδας, τρελαίνεται για ντολμαδάκια – Τρώει σαν παραδοσιακός Έλληνας
- Περιοδεία του Σωκράτη Φάμελλου στη Θεσσαλονίκη – Οι περιοχές που θα επισκεφθεί
- Στην πατρική κατοικία του Βούτσιτς βρέθηκε ο Δένδιας









