που έχει ανατεθεί σε χιλιάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου από οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ.
Σχεδόν 2.300 στρατιωτικοί θα παραμείνουν κινητοποιημένοι ως την 23η Μαΐου, δηλαδή περίπου οι μισοί από όσους φυλάσσουν την έδρα του αμερικανικού Κογκρέσου ως εδώ.
Στο Καπιτώλιο εξακολουθούν να εφαρμόζονται πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την 6η Ιανουαρίου.
Αρκετές εκατοντάδες εξ αυτών εισέβαλαν στο κτίριο και ακολούθησε χάος. Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα μέλος της αστυνομίας του Καπιτωλίου, σκοτώθηκαν.
Έκτοτε τοποθετήθηκαν μπαριέρες για την προστασία του χώρου γύρω από το κτίριο του Καπιτωλίου, ενώ 5.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς αναπτύχθηκαν για να υποστηρίξουν, αν χρειαστεί, την αστυνομία. Η αποστολή τους τυπικά θα ολοκληρωνόταν τη 12η Μαρτίου.
«Κατά τη διάρκεια αυτής της επιπρόσθετης περιόδου, το υπουργείο Άμυνας θα συνεργαστεί με την αστυνομία του Καπιτωλίου προκειμένου να μειωθεί προοδευτικά η παρουσία της Εθνοφρουράς», ανέφερε ο εκπρόσωπός του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι.
Το υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι έλαβε επίσημο αίτημα της αστυνομίας του Καπιτωλίου να παρατείνει για δύο μήνες την αποστολή φύλαξης του κτιριακού συγκροτήματός του από μέλη της Εθνοφρουράς, χωρίς να διευκρινίσει αν το αίτημα αυτό συνδεόταν με κάποιον συγκεκριμένο κίνδυνο.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















