Θέση απέναντι στις φήμες που θέλουν ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες να δέχονται μαθήματα θεάτρου από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη πήρε η ΜΚΟ «Ιατρική Παρέμβαση».
Όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΜΚΟ, «η Ιατρική Παρέμβαση από το 2004 υλοποιεί προγράμματα κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα και από το 2016 λειτουργεί δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων».
«Αρχικά, δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για θέματα που έχουν να κάνουν με την οποιαδήποτε εκμετάλλευση της ανθρώπινης ύπαρξης, αυτονόητα δε κατακρίνουμε κάθε πράξη ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων» αναφέρει η ΜΚΟ και συμπληρώνει πως «όλα τα χρόνια της δραστηριότητάς μας αποκλειστικός σκοπός της οργάνωσής μας ήταν η προστασία ευάλωτων πληθυσμών και δη των ανηλίκων, ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα για την παιδική προστασία».
«Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου, χρηματοδοτούμενο από την UNICEF, όπου συμμετείχαν και ωφελούμενοι των ξενώνων που διατηρούσε η Ιατρική Παρέμβαση, από όσα γνωρίζουμε για το πρόγραμμα δεν υπήρχε συμμετοχή του κ. Λιγνάδη σε αυτό σύμφωνα και με τις δηλώσεις της κυρίας Βγενοπούλου» υπογραμμίζει η ΜΚΟ, τονίζοντας ότι η Ιατρική Παρέμβαση «ουδέποτε επικοινώνησε ή συνεργάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο με τον κ. Λιγνάδη».
mega/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αλέξης Τσίπρας: Στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα έχει αντίπαλο την ανασυγκροτημένη προοδευτική παράταξη
- Θεσσαλονίκη: Χρήσιμος αλλά ανεπαρκής ο Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης λένε εκπρόσωποι της Τ.Α.
- “Φτυστός” ο τσάρος Νικόλαος B’…Ρώσος κουρεύτηκε όπως εκείνος γιατί του μοιάζει, vid
- Panathēnea 2026: Η Αθήνα στο σταυροδρόμι τεχνολογίας, startups και πολιτισμού
- ΔΥΠΑ: Ανάρτηση του Μητρώου Ωφελούμενων-Eργαζόμενων για το νέο πρόγραμμα 750 ευρώ
- “Ελ. Βενιζέλος”: Τι ισχύει με το νέο σύστημα εισόδου/εξόδου που αφορά τον έλεγχο όλων των υπηκόων τρίτων χωρών
- Ο πάπας λέει τα ακριβώς αντίθετα από όσα είπε ο Χριστός για τον πόλεμο και την ειρήνη
- Αλ. Σδούκου: «Η κ. Αποστολάκη θύμισε τις εποχές των “γερμανοτσολιάδων” και της πιο ακραίας τοξικότητας»
- ΥΠΕΞ για συριακή πόλη με ελληνικό πληθυσμό: «Παρακολουθούμε στενά με ανησυχία την κατάσταση»
- Duffy: Η αληθινή ιστορία της απαγωγής της, για πρώτη φορά στην οθόνη









