Light τελικά θα είναι οι… κυρώσεις που αποφάσισε η Ευρώπη κατά της Ρωσίας, καθώς το Κρεμλίνο δεν αστειεύεται. Για όσους, μάλιστα, θυμούνται, η Μόσχα είχε θέσει τελεσίγραφο στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε δηλώσει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να διακόψει τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση που η τελευταία, την πλήξει με οδυνηρές οικονομικές κυρώσεις.
Οι Βρυξέλλες είδαν πως δεν μπορούν να πλήξουν, σε καμία περίπτωση, την Ρωσία του Πούτιν και μάλιστα μπήκε μπροστά η Γαλλία, τονίζοντας μέσω του ΥΠΕΞ, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν την ανάγκη να διατηρηθεί ο διάλογος με την Μόσχα.
«Ο υπουργός ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει μια σταθερή και ενωμένη αντίδραση [όσον αφορά την κατάσταση του Ναβάλνι], λαμβάνοντας επίσης υπόψη την υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών και την ανάγκη διατήρησης διαύλων διαλόγου με την Ρωσία», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση μετά τη συνάντηση των Βρυξελλών.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως, η απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ήταν «απογοητευτική», ωστόσο οι τόνοι μάλλον δεν θα ανέβουν (για την ώρα) περισσότερο, αφού οι Βρυξέλλες ουσιαστικά υποχώρησαν και μάλιστα άτακτα.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, δήλωσε πριν από τη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τη Δευτέρα πως, παρόλο που οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης «έχουν φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο», οι δύο πλευρές θα πρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν να βρουν τρόπους για τη διατήρηση του διαλόγου, φανερώνοντας την αδυναμία των διεθνιστών της Γηραιάς Ηπείρου να προκαλέσουν την «Αρκούδα».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στη Βουλή το ν/σ για αγορά της 4ης φρεγάτας FDI
- Σαν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- “Είσαι τόσο όμορφη!” – Ο Ντόναλντ Τραμπ ενθουσιάστηκε με την Κέιτ Μίντλετον, vid
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου
- Γάζα: Η Διεθνής Αμνηστία ζητεί να τερματιστεί η υποστήριξη κρατών και εταιρειών στο «σύστημα απαρτχάιντ» και στη «γενοκτονία»
- Γάζα: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα αποφανθεί εκ νέου για σχέδιο που αφορά την κατάσταση στην περιοχή
- Ακόμα ένα δυστύχημα με νεκρό και τρεις τραυματίες στην Αθήνα
- Προελάσεις σε όλα τα μέτωπα για τους Ρώσους! Τι είπε ο Γκεράσιμοφ
- ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: «Πρέπει να αποτελέσει πολιτικά παρελθόν»
- «Έκοψαν» εκπομπή κορυφαίου διεθνιστή παρουσιαστή μετά από σχόλια για τον Κερκ, video
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΓΙΑ

ΕΟΠΥΥ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΠΑΤΡΑ

ΜΕΤΕΩΡΑ
