«Ο επιφανής Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη με κατηγορίες για βιασμούς ανηλίκων» αναφέρει το BBC.
«Ο κ. Λιγνάδης, κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονου αγοριού το 2019 και για δεύτερη επίθεση, λεπτομέρειες για την οποία δεν έχουν γίνει γνωστές. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αρνείται όλες τις κατηγορίες» αναφέρει το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου.
Στο κείμενο γίνεται αναφορά και στη Σοφία Μπεκατώρου: «Η σύλληψή του (Λιγνάδη) έγινε μερικές εβδομάδες αφότου η Ελληνίδα ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου αποκάλυψε πως είχε δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση από στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, πυροδοτώντας ένα κίνημα #Metoo στη χώρα.
Στη σύλληψη του Λιγνάδη αναφέρεται και το France 24, αναφέροντας επίσης το #metoo.
«Ο Δημήτρης Λιγνάδης, αναγνωρισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμούς κατά συρροή, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης. Ο 56χρονος Λιγνάδης παραιτήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου επικαλούμενος “τοξικό κλίμα φημών, υπονοούμενων και διαρροών”. Βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων» σημειώνει το γαλλικό δίκτυο.
Για τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη γράφουν και οι New York Times, σε άρθρο με τίτλο «Συνελήφθη ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας με ένταλμα για βιασμό».
«Η περίπτωση του Λιγνάδη είναι η πιο προβεβλημένη μεταξύ των πολλών σκηνοθετών και ηθοποιών που καταγγέλθηκαν σε καταιγίδα καταγγελιών, συγκλονίζοντας τον καλλιτεχνικό χώρο» αναφέρει η εφημερίδα.
Πριν από περίπου μία εβδομάδα, οι New York Times ήταν από τα πρώτα διεθνή μέσα που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση Λιγνάδη, γράφοντας για «κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση» που «συγκλονίζουν τον καλλιτεχνικό χώρο στη Ελλάδα».
«Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη με κατηγορίες για βιασμό» γράφει το Euronews.
«Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης παραδόθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην Αστυνομία» σημειώνει μεταξύ άλλων. «Ο Λιγνάδης παραιτήθηκε από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου πριν από δύο εβδομάδες, εν μέσω φημών για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης.
(newsbeast)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποιοί ζητούν να καθιερωθούν υποχρεωτικοί έλεγχοι σε όλα τα κτίρια της χώρας;
- Στα αστέρια θέλει να πάει ο Έλον Μασκ: Το σχόλιο σε φωτογραφία του Artemis ΙΙ
- Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 17χρονος για βιασμό 14χρονης
- Ο Μακρόν χαιρετίζει την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Δραστικές αλλαγές στις παραπομπές σε ειδικούς γιατρούς: Τι πρέπει να ξέρουν οι πολίτες
- Ιράκ: Ελεύθερη η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Κίτλσον
- Ινδονησία: 24χρονη γυναίκα ξεφύλλιζε παλιό άλμπουμ και μία φωτογραφία την άφησε άφωνη
- Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός επιχείρησε να πατήσει αστυνομικό για να αποφύγει έλεγχο
- Μετά το πετρέλαιο, πτώση σημειώνουν και οι τιμές στο ευρωπαϊκό φυσικό αέριο
- «Ποιός κέρδισε λοιπόν;»: Άκρως ενδιαφέρουσα ανάρτηση Μεντβέντεφ για την συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν









