οι οποίες θα μπορούν να καταγράφουν χιλιάδες συνομιλίες που θα γίνονται και μέσω Viber, WhatsApp, Signal και άλλες παρόμοιες εφαρμογές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα Σαββατοκύριακο» εταιρεία με έδρα το Μιλάνο έχει προκριθεί για να αναλάβει το «στήσιμο» του συστήματος για λογαριασμό της ΕΥΠ.
Η ιταλική εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει παρόμοια συστήματα σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο και άλλες χώρες σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, ενώ το κόστος εκτιμάται στα 6.200.000 ευρώ.
Το σύστημα που διαθέτει σήμερα η ΕΥΠ καθώς και τα συστήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, δεν διαθέτουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο σύστημα θα συμβάλλει καταλυτικά στην πάταξη της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο πλέον χρησιμοποιεί τέτοιου είδους εφαρμογές που είναι δύσκολο έως και αδύνατον να παρακολουθηθούν.
Η προηγμένη τεχνολογία θα παρέχει τη δυνατότητα στους χειριστές του συστήματος να παρακολουθούν και να καταγράφουν ακόμα και 1.100 «στόχους» κινητής τηλεφωνίας και 500 στόχους, ταυτόχρονα.
Επίσης, θα μπορούν να εντοπίζονται με ευκολία οι ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο «στόχος», ακόμη και το ποιο προφίλ ή ποια προφίλ χρησιμοποιεί στο Facebook μέσω του κινητού του, κάτι που δεν ήταν εφικτό μέχρι σήμερα.
Η χαρτογράφηση των διαδικτυακών κλήσεων και επαφών θα προσφέρει ξεκάθαρη εικόνα προσώπων και διασυνδέσεων, ακόμη και αν αλλάζουν οι αλγόριθμοι. Αρκεί να σημειωθεί ότι η διαρκής αλλαγή των αλγορίθμων ήταν αυτή που μέχρι σήμερα δυσκόλευε τις αρχές στις παρακολουθήσεις τέτοιων εφαρμογών.
Προσφορές για το συγκεκριμένο σύστημα είχαν υποβάλλει δύο ιταλικές, μία καναδική και δύο ισραηλινές εταιρείες, τέσσερις εκ των οποίων αποκλείστηκαν για διαφορετικούς λόγους.
(sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λειψοί: Μαγεμένοι οι Γερμανοί από το νησί της Καλυψούς με τις χρυσαφί αμμουδιές – “Ονειρεμένες γωνιές”
- Bασιλιάς Κάρολος σε Ντόναλντ Τραμπ: «Πρόσεχε με το σπαθί!», vid
- Νέα επιτυχία για την αντιδιεθνιστική συμμαχία των BRICS
- Ελλάδα και Λιβύη τα ξαναλένε! Και η Τουρκία απλά θα «εξαφανιστεί»;
- Η ΕΑΔΕ για την “Ημέρα Ασφαλιστή”: Οι 4 Εγγυήσεις για τον Ασφαλισμένο
- «Στρίψτε δεξιά τώρα»! Αεροπλάνο πλησίασε επικίνδυνα το Air Force One – Aud
- Οι ΗΠΑ στέλνουν μία Ελληνίδα στην Ρωσία για τον διαγωνισμό της Intervision!
- Καιρός σήμερα: Πέφτει η θερμοκρασία – Προειδοποίηση για θυελλώδεις ανέμους 8 μποφόρ
- Έλαμψε η Μελάνια Τραμπ με εντυπωσιακό κίτρινο φόρεμα! Γιατί δίχασε το διαδίκτυο, vid
- Στη Βουλή το ν/σ για αγορά της 4ης φρεγάτας FDI
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΓΙΑ

ΕΟΠΥΥ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
