Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να «επαναρρυθμίσει» τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με τη Σαουδική Αραβία και θα επικοινωνεί με τον βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ και όχι με τον διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.
Η απόφαση αυτή συνιστά μια απότομη αλλαγή από την πολιτική που ακολουθούσε ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο γαμπρός και σύμβουλος του οποίου, ο Τζάρεντ Κούσνερ, ήταν σε στενή επαφή με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας.
Η εκπρόσωπος είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος σχεδιάζει να τηλεφωνήσει σύντομα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Η Ψάκι είπε ότι ο Μπάιντεν δεν σκοπεύει να συναντηθεί δια ζώσης με άλλους ηγέτες μέχρι τα μέσα Απριλίου, το νωρίτερο. «Θα περάσουν δύο μήνες μέχρι να προσκαλέσει έναν ξένο ηγέτη στον Λευκό Οίκο», σημείωσε. «Ξέρετε, μπορεί κανείς να συναντηθεί και μέσω τηλεδιάσκεψης», πρόσθεσε, επικαλούμενη τους περιορισμούς που υπάρχουν λόγω της πανδημίας.
Στα τέλη Ιανουαρίου ο Μπάιντεν είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Ο τελευταίος μίλησε κατόπιν για μια «συνάντηση» με τον Αμερικανό πρόεδρο εντός του Φεβρουαρίου, προκαλώντας ερωτηματικά για το είδος της «συνάντησης» αυτής.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
Κύρια Θέματα

















