Χρησιμοποιεί δική του πλατφόρμα, περισσότερο από ένα μήνα μετά τον αποκλεισμό του από τεχνολογικούς κολοσσούς, στον απόηχο της πολύνεκρης εισβολής στο Καπιτώλιο.
Το προσφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις τάξεις υποστηρικτών του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και οπαδών της αμερικανικής δεξιάς, ισχυρίζεται ότι είναι αφιερωμένο στην ελευθερία της έκφρασης, αλλά κατηγορείται για υποκίνηση βίας.
Λίγες μέρες μετά την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου, η Google και η Apple απέκλεισαν τον ιστότοπο από τα ψηφιακά καταστήματά τους, ενώ η Amazon.com Inc διέκοψε το web hosting του.
«Το Parler δημιουργήθηκε για να παρέχει ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης, ενώ προωθεί το προσωπικό απόρρητο και την ανταλλαγή ιδεών», δήλωσε ο Μαρκ Μέκλερ, προσωρινός διευθύνων σύμβουλος του Parler.
Ο νέος επικεφαλής του ιστοτόπου πρόσθεσε ότι αρνείται να επιτρέψει «τη φίμωση δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών». Ο ιστότοπος υποστηρίζει ότι έχει 20 εκατομμύρια μέλη.
Στην ανακοίνωσή του ο ιστότοπος ανέφερε πως αυτή την εβδομάδα θα επαναφέρει στην νέα του πλατφόρμα τους χρήστες που διαθέτουν ήδη την εφαρμογή του και πως αυτή θα είναι διαθέσιμη σε νέους χρήστες από την επόμενη εβδομάδα.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ορισμένοι χρήστες τόνιζαν σήμερα ότι δυσκολεύονταν να συνδεθούν, συμπεριλαμβανομένων κατόχων συσκευών της Apple.
Έπειτα από την φονική επίθεση της 6ης Ιανουαρίου, όταν ένας όχλος οπαδών του Τραμπ εισέβαλε στο Καπιτώλιο, ο τέως πρόεδρος και ομάδες της δεξιάς αποκλείστηκαν από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το twitter, το facebook και το Instagram.
με πληροφορίες απε μπε/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Η κάλπη κρύβει εκπλήξεις
- Δένδιας: Τι είπε για τις Ένοπλες Δυνάμεις τον 21ο αιώνα
- Σύνοδος για την AI: Προετοιμάζουν τους ανθρώπους για την έλευση της πραγματικής Τεχνητής Νοημοσύνης
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 28χρονος που κακοποιούσε σωματικά και ψυχικά τη γυναίκα του
- Κύκλωμα έκλεβε και διακινούσε παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα – Κατασχέθηκαν περισσότερα από 9.600 δισκία
- ΕΕΚΕ: Νέο εκπαιδευτικό κιτ για τα δικαιώματα των καταναλωτών, σχεδιασμένο για εκπαιδευτικούς και μαθητές
- Έπος: Ούτε ο Μόντι δεν κατάφερε να ενώσει τον Σαμ Άλτμαν και τον CEO της Anthropic! vid
- Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώθηκαν οι 23.000 υπογραφές για το δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ
- Το Ιράν έχει δικαίωμα στον εμπλουτισμό ουρανίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
- Ιταλίδα κέρασε το φαγητό στον Snoop Dogg γιατί δεν περνούσε η κάρτα του – Πώς της το ανταπέδωσε!
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΔΕΘ
ΒΟΥΛΗ
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
ΕΛΙΕΣ
ΚΑΜΕΡΕΣ
ΝΑΥΤΙΛΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ









