Ιαπωνία – «Υπουργός Μοναξιάς» για τη ραγδαία αύξηση στις αυτοκτονίες λόγω πανδημίας

Στο πλευρό των πολιτών της στέκεται η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, καθώς η πανδημία της COVID-19 έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας, με σοβαρές συνέπειες και στο ψυχολογικό κομμάτι.


Ειδικότερα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα ανέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών, Τετσούσι Σακαμότο να αντιμετωπίσει την αύξηση της κοινωνικής απομόνωσης των κατοίκων που συνδέεται άμεσα με την άνοδο των αυτοκτονιών.

«Οι γυναίκες υποφέρουν από απομόνωση περισσότερο (από ό, τι οι άνδρες), και ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξάνεται. Ελπίζω ότι θα εντοπίσετε τα προβλήματα και θα προωθήσετε συνολικά μέτρα κοινωνικής πολιτικής», ανέφερε ο κ. Σούγκα στον υπουργό του της κυβέρνησής του.

Από την πλευρά, του Ιάπωνας ΥΠΕΣ θα εστιάσει στην αντιμετώπιση της κοινωνικής μοναξιάς και της απομόνωσης και για την προστασία των ισχυρών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων.


Σημείωσε ότι η πανδημία έχει «μειώσει τις κοινωνικές επαφές των ανθρώπων, οδηγώντας σε ένα σοβαρό συλλογικό πρόβλημα».

Στις αρμοδιότητές του είναι να συντονίσει πολλούς οργανισμούς για πρόληψη αυτοκτονιών, τη φροντίδα των ηλικιωμένων, την παιδική φτώχεια, όπως και την βοήθεια σε όσους υποφέρουν από απομόνωση και μοναξιά.

Οι αυτοκτονίες στην Ιαπωνία είχαν μειωθεί την τελευταία δεκαετία, αλλά πέρυσι η χώρα σημείωσε απότομη εκτίναξη του αριθμού των ανθρώπων που προχώρησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, 20.919 άνθρωποι αυτοκτόνησαν το 2020, αύξηση της τάξεως του 3,7% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί