Οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν κυρώσεις σε βάρος όσων ευθύνονται για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου στην Μιανμάρ και στις οντότητες που συνδέονται με αυτούς, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ζητώντας για άλλη μια φορά την «άμεση» απελευθέρωση της πρώην ηγέτιδας Αούνγκ Σαν Σου Τσι.
«Ενέκρινα ένα διάταγμα που μας επιτρέπει να επιβάλουμε αμέσως κυρώσεις ενάντια σε αξιωματικούς του στρατού που οργάνωσαν αυτό το πραξικόπημα, ενάντια στα οικονομικά τους συμφέροντα καθώς και στα στενά τους οικογενειακά πρόσωπα», δήλωσε ο Μπάιντεν σε σύντομη ομιλία του.
Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα προσδιορίσει τον πρώτο γύρο των στόχων των κυρώσεων αυτήν την εβδομάδα και θα επιβάλλει ισχυρούς ελέγχους στις εξαγωγές καθώς και ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιβάλουν επιπρόσθετα μέτρα.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε στο κενό από τον 3ο όροφο υπό ανέγερση οικοδομής
- Χατζηδάκης για αγρότες: Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην προσέρχονται στον διάλογο
- Ρωσία: Αποφάσισε να κατέβει με μία… σανίδα 500 χιονισμένα σκαλιά, vid
- Αυτός είναι πλέον το «δεξί χέρι» του Ζελένσκι
- «Κρατούσε τον σταυρό και οι φλόγες δεν τον άγγιξαν»! Τρομερή μαρτυρία από το Κραν Μοντανά
- Ρώσοι: Οι διαδηλώσεις στη Σερβία δείχνουν σημάδια «έγχρωμης επανάστασης»
- Κραν Μοντανά: Στον τόπο της τραγωδίας ο Ιταλός ΥΠΕΞ
- Έτσι τιμωρούν οι “φιλάνθρωποι” της Ε.Ε. όσους δεν μισούν τους Ρώσους! Video
- Μεντβέντεφ: Η Φινλανδία πρέπει να πληρώσει
- Ερντογάν: Θα έχω συζητήσεις με Τραμπ για Ουκρανία και Παλαιστίνη – “Φαραώ” ο Νετανιάχου









