ερευνητές ψάχνουν τρόπους για να δημιουργήσουν διαφορετικές διατροφικές συνήθειες.
Έτσι, η ισραηλινή εταιρεία Άλεφ Φαρμς, από κοινού με τη σχολή βιοϊατρικής μηχανικής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Τέκνιον του Ισραήλ, ανακοίνωσαν πως δημιούργησαν μια τρισδιάστατη τυπωμένη μπριζόλα.
Η τεχνολογία πίσω από τυπωμένα τρόφιμα
Η τεχνολογία που επιτρέπει την αναπαραγωγή της γεύσης και της υφής μιας μπριζόλας, βασίζεται στην τρισδιάστατη (3D) βιοτυπία ζωντανών κυττάρων σε εργαστηριακές συνθήκες. Η διαδικασία περιλαμβάνει επώαση κυττάρων αγελάδας, καθώς και διαφοροποίηση και αλληλεπίδραση, που δίνουν τις φυσικές ιδιότητες μιας πραγματικής μπριζόλας στο εργαστηριακό υλικό.
«Ένα ιδιόκτητο σύστημα, παρόμοιο με την αγγείωση που συμβαίνει φυσικά στους ιστούς, επιτρέπει τη διάχυση των θρεπτικών ουσιών σε όλο τον παχύτερο ιστό και χορηγεί στην μπριζόλα με το παρόμοιο σχήμα και δομή της φυσικής του μορφής, όπως βρίσκεται στα ζώα πριν και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος», ανέφερεται στην ανακοίνωση.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα παραγωγής οποιουδήποτε τύπου μπριζόλας χωρίς σφαγή χωρίς γενετική μηχανική, καθώς η τρισδιάστατη βιολογική εκτύπωση μπορεί να αναπαραγάγει διαφορετικά είδη επιφανειών κρέατος, συμπεριλαμβανομένων μυών και λίπους.
«Αναγνωρίζουμε ότι ορισμένοι καταναλωτές λαχταρούν πιο παχιά και λιπαρά κομμάτια κρέατος. Αυτό το επίτευγμα αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να ανταποκριθούμε στις μοναδικές προτιμήσεις και τις γεύσεις των καταναλωτών μας και θα συνεχίσουμε να διαφοροποιούμε σταδιακά τις προσφορές μας», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Άλεφ Φαρμς, Ντιντιέ Τουμπία.
Η μπριζόλα που δημιούργησε η Άλεφ Φαρμς, είναι παχύτερη από την πρώτη, που καλλιεργήθηκε το 2018. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα επεκτείνει τα προϊόντα κρέατος χωρίς σκληρότητα, για έναν «πιο βιώσιμο, δίκαιο και ασφαλή κόσμο».
(Sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πώς λέμε “φωτιά στα μπατζάκια μας”…Δείτε τι έκανε για να ζεσταθεί Τούρκος οικοδόμος! vid
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 4,2% τον φετινό Οκτώβριο στα τροχαία ατυχήματα σε σχέση με τον περσινό μήνα
- Drone-σόου: Οι Κινέζοι το πηγαίνουν σε άλλο επίπεδο, vid
- Η φαντασμαγορική υπερπαραγωγή της Τζένιφερ Λόπεζ στο Λας Βέγκας, vid
- Ρέθυμνο: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή τριών νέων παιδικών χαρών
- Τουλάχιστον 1.500 θανατοποινίτες εκτελέστηκαν το 2025, αριθμός ρεκόρ τα τελευταία 35 χρόνια
- Ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη καταγγέλλει τους αυτονομιστές του ΣΜΝ
- Χάος! Πάνω από 1.000 ΙΧ πυρπολήθηκαν στη Γαλλία μετά την αλλαγή του χρόνου, vid
- Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εύχεται “Καλή Χρονιά” στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες! vid
- Όσο υπάρχει ανθρωπιά: Δείτε τι συνέβη σε δρόμο της Κίνας, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΛΣΤΑΤ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΣΦΑΚΙΑ









