Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν θα επιστρέψει στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, τρία χρόνια μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, υπό τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, για λόγους που είχε επικαλεστεί η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση σχετικούς με προκατάληψη κατά του Ισραήλ, αλλά και έλλειψη μεταρρυθμίσεων.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα ανακοινώσει σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν ως παρατηρητής στο αναφερόμενο συμβούλιο του ΟΗΕ, που έχει την έδρα του στη Γενεύη, όπως δήλωσε χθες, Κυριακή, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Έχουμε την πρόθεση να το πράξουμε αυτό, γνωρίζοντας ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη μεταρρύθμιση και τη βελτίωση του Συμβουλίου είναι να εμπλακούμε με αυτό, υπό ένα πλαίσιο αρχών, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Στο σχέδιο της επιστροφής των ΗΠΑ αναφέρθηκε πρώτο το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.
Η ατζέντα «Πρώτα η Αμερική» του Ρεπουμπλικάνου Τραμπ συνέβαλε στις αποφάσεις που έλαβε ο ίδιος για την αποχώρηση των ΗΠΑ από πολλούς διεθνείς οργανισμούς και συμφωνίες, όπως, η αποχώρηση από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2018, επικαλούμενος χρόνιες προκαταλήψεις κατά του Ισραήλ, αλλά και την έλλειψη μεταρρυθμίσεων.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ ενέκρινε αμφιλεγόμενο νόμο για θανατική ποινή σε «τρομοκράτες»
- Γ. Στουρνάρας: Δυσκολότερη η διαχείριση αυτής της κρίσης από εκείνη του 2021-22
- Πραγματική «influencer»: Γιαγιά 103 ετών δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να δουλεύει καθημερινά! (BINTEO)
- Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται πως οι συνομιλίες με το Ιράν προχωρούν
- Άρχισε η βεβαίωση κλήσεων από τις κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης
- Απίστευτος εφιάλτης για γυναίκα στη Φλόριντα: Πώς ένα παγωτό άλλαξε για πάντα τη ζωή της
- Ενεργειακή κρίση: Οι δρόμοι οδηγούν στον Πούτιν – Αυτή η χώρα το έχει καταλάβει
- «Οδοντωτός»: Το ΤΕΕ αναλαμβάνει τη μελέτη για την επαναλειτουργία του
- Ελκυστικά κίνητρα για να πάνε γιατροί στα νησιά της 2ης ΥΠΕ – Τι προβλέπεται για στέγαση, σίτιση και μετακίνηση
- Επαναπατρισμό του 80% των Σύρων που ζουν στη Γερμανία ζήτησε ο Μερτς από τον πρόεδρο της Συρίας









