H παγκόσμια… επιστημονική κοινότητα, αυξάνοντας τον τρόμο, ενημέρωσε για νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που βασίστηκε στην προηγούμενη «βρετανική παραλλαγή» και ενδέχεται να αποτελέσει τον «Δούρειο Ίππο» για νέο τρίτο κύμα κορωνοϊού, το οποίο θα δώσει ακόμα ένα δυνατό χτύπημα στις ήδη εξουθενωμένες χώρες.
Μιλάνε δηλαδή για μετάλλαξη της μετάλλαξης.
Επιφυλακτικοί μέχρι να αξιολογηθεί ο ρόλος της νέας μετάλλαξης στη μετάδοση, καθώς και εάν θα είναι… ανθεκτική στα υπάρχοντα εμβόλια παραμένουν και οι Ελληνες επιστήμονες, την ώρα που στην Ελλάδα γίνεται λόγος για πιθανότητα νέου καθολικού Lockdown.
Η νέα μετάλλαξη «E484K» που φέρεται να εντοπίστηκε και πάλι στη Βρετανία ανιχνεύτηκε στην πρωτεΐνη-ακίδα του κορονοϊού και μοιάζει με αυτή την παραλλαγή στελεχών του ιού που διασπείρεται στην Βραζιλία και την Νότια Αφρική.
Η νέα «μετάλλαξη της μετάλλαξης» έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη Βρετανία, που ακόμη αγωνίζεται να «τιθασεύσει το προηγούμενο υπερ-μεταδοτικό στέλεχος που εντοπίστηκε στο Κεντ. Οι επιστήμονες φοβούνται μήπως η νέα παραλλαγή δεν καλύπτεται από τα εμβόλια που ήδη κυκλοφορούν.
Στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη ανησυχία… προέρχεται από την Αττική, την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Γίνεται λόγος για αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να σημάνει και αύξηση σε νοσηλείες στις ΜΕΘ.
Στο «τραπέζι» υπάρχει το σενάριο του καθολικού Lockdown, με τα μέσα ενημέρωσης να διογκώνουν τον φόβο.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Κρατούσε τον σταυρό και οι φλόγες δεν τον άγγιξαν»! Τρομερή μαρτυρία από το Κραν Μοντανά
- Ρώσοι: Οι διαδηλώσεις στη Σερβία δείχνουν σημάδια «έγχρωμης επανάστασης»
- Κραν Μοντανά: Στον τόπο της τραγωδίας ο Ιταλός ΥΠΕΞ
- Έτσι τιμωρούν οι “φιλάνθρωποι” της Ε.Ε. όσους δεν μισούν τους Ρώσους! Video
- Μεντβέντεφ: Η Φινλανδία πρέπει να πληρώσει
- Ερντογάν: Θα έχω συζητήσεις με Τραμπ για Ουκρανία και Παλαιστίνη – “Φαραώ” ο Νετανιάχου
- ΤτΕ: Aυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια το Νοέμβριο
- Εθνικό Μητρώο Επιδομάτων: Τι φέρνουν στην Ελλάδα το 2026
- Πολωνία: Έτοιμη να δεχθεί 14 τραυματίες από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας
- Π. Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς αιώνιους φοιτητές και καταλήψεις









