Τα ακριβά Apache του Κουβέιτ, vid

H DSCA, η αρμόδια υπηρεσία του Ομοσπονδιακού κράτους των Η.Π.Α. για την αποδέσμευση πολεμικού υλικού σε τρίτες χώρες, δημοσίευσε με το πέρας του 2020 ( στις 29/12/2020) ότι εγκρίνεται η αποδέσμευση για το στρατό του Κουβέιτ 8 νέων ελικοπτέρων AH-64E Apache καθώς επίσης και του εκσυγχρονισμού ακόμα 16 ελικοπτέρων που διαθέτει ήδη ο Στρατός του […]

H DSCA, η αρμόδια υπηρεσία του Ομοσπονδιακού κράτους των Η.Π.Α. για την αποδέσμευση πολεμικού υλικού σε τρίτες χώρες, δημοσίευσε με το πέρας του 2020 ( στις 29/12/2020) ότι εγκρίνεται η αποδέσμευση για το στρατό του Κουβέιτ 8 νέων ελικοπτέρων AH-64E Apache καθώς επίσης και του εκσυγχρονισμού ακόμα 16 ελικοπτέρων που διαθέτει ήδη ο Στρατός του Κουβέιτ.

Η αποδέσμευση περιλαμβάνει εκτός των νέων ελικοπτέρων και τις αναβάθμισης των παλαιότερων, κινητήρες 22 T700-GE 701D ,ανακατασκευή 36 κινητήρων 22 T700-GE 701D, την προμήθεια 27 συστημάτων AN/AAR-57 Counter Missile Warning Systems (CMWS) , συστημάτων GPS ενσωματωμένων με αδρανειακή μονάδα, 8 AN/ASQ-170(V), /AN/AAQ-11 Pilot Night Vision Sensor (MTADS/PNVS) , 17 AN/APG-78 Longbow Fire Control Radars (FCR) με τις ηλεκτρονικές μονάδες τους, 17 APR-48B Modernized Radar Frequency Interferometers (M-RFI), 8 εκτοξευτές Μ299-Hellfire, 27 Link 16 Datalinks και αρκετά ακόμα συστήματα και υποσυστήματα όπως επίσης την απαραίτητη τεχνική και υλική υποστήριξη, βιβλιογραφία και εκπαίδευση.

Τα 16 υπάρχοντα τα 16 υπάρχοντα AH-64 θα αναβαθμιστούν στην έκδοση Ε έτσι ώστε ο Στρατός του Κουβέιτ να διαθέτει έναν ομογενοποιημένο στόλο από συνολικά 24 επιθετικά ελικόπτερα της έκδοσης Ε εξοπλισμένων με το τελευταίο ραντάρ που φέρει ο τύπος και το οποίο είναι και ο πραγματικός πολλαπλασιαστής ισχύος και απόδοσης του ελικοπτέρου.

Το πακέτο που εγκρίθηκε για το Κουβέιτ για το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει μία πληθώρα συστημάτων εκ των οποίων το Κουβέιτ μπορεί να μην επιλέξει, όπως έχει την ευχέρεια άλλωστε. Η DSCA αναφέρει πάντα το συνολικό αριθμό συστημάτων που αποδεσμεύονται, όχι την τελική σύμβαση μεταξύ των δύο μερών η οποία θα αναφέρει τελικά ακριβώς το κόστος το υλικό.

Αυτά τα αναφέρουμε καθώς η τιμή του συνόλου που αναφέρει η DSCA αγγίζει τα 4 δις δολάρια τα οποία για 8 νέα ελικόπτερα του τύπου και για την αναβάθμιση των 16 παλαιότερων μπορούμε να πούμε ότι είναι πολλά και συγκρίνουμε με το πρόσφατο, αντίστοιχο πρόγραμμα του Στρατού του Μαρόκου για το οποίο είχαν αποδεσμευτεί κοντά στην ίδια τιμή πλέον των 20 ελικοπτέρων της έκδοσης Ε ολοκαίνουριων. Η τιμή αυτή λοιπόν θεωρείται αρκετά αυξημένη προς τα πάνω για λόγους που δε διευκρινίζονται.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί