Ο Οκτάρ καταδικάστηκε για τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας, απάτης, σεξουαλικής κακοποίησης και απόπειρας κατασκοπείας. Παλαιότερα είχε δικό του διαδικτυακό κανάλι, το A9, στο οποίο πρόβαλε εκπομπές για τις ισλαμικές αξίες. Περιστασιακά, εμφανιζόταν ο ίδιος να χορεύει με νεαρές, ημίγυμνες κοπέλες, τις οποίες αποκαλούσε «γατάκια» και να τραγουδάει με νεαρούς, τα «λιοντάρια» του.
Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης τον συνέλαβε τον Ιούλιο του 2018 και, μαζί με 77 από τους συγκατηγορούμενούς του, παρέμεινε προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του.
Τουρκία: 9.803 χρόνια φυλάκισης σε άλλους 13 συνεργούς
Ο Οκτάρ και 13 υψηλόβαθμα μέλη της οργάνωσής του καταδικάστηκαν συνολικά σε 9.803 χρόνια και έξι μήνες στη φυλακή, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. Ο ίδιος καταδικάστηκε σε 1.075 χρόνια και τρεις μήνες, αφού κρίθηκε ένοχος για δέκα κατηγορίες.
Οι περισσότεροι από τους συνολικά 236 κατηγορούμενους στην υπόθεση δήλωσαν αθώοι και ζήτησαν την απαλλαγή τους από το δικαστήριο, ωστόσο πολλοί καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές αφού κρίθηκαν ένοχοι κυρίως για οικονομικά και σεξουαλικά αδικήματα. Ο Οκτάρ στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος.
Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, ο 64χρονος Οκτάρ έχει γράψει περισσότερα από 300 βιβλία, που έχουν μεταφραστεί σε 73 γλώσσες. Μεταξύ αυτών είναι και ένα που υπέγραψε με το ψευδώνυμο «Χαρούν Γιαχία», στο οποίο υποστηρίζει ότι η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου ευθύνεται για την παγκόσμια τρομοκρατία.
Τον Φεβρουάριο του 2018 ο Οκτάρ ενεπλάκη σε μια διένεξη με τον επικεφαλής των θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας, τον Αλί Ερμπάς, αφού ο τελευταίος είπε ότι ο τηλε-ιεροκήρυκας «πιθανότατα έχει απολέσει τη διανοητική ισορροπία του».
Τον ίδιο μήνα, το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο RTUK του επέβαλε πρόστιμο και διέταξε πέντε φορές να σταματήσει η εκπομπή ενός προγράμματος του Οκτάρ, το οποίο «παραβίαζε την ισότητα ανδρών-γυναικών και εξευτέλιζε τις γυναίκες».
(Iefimerida – ΦΩΤΟ: pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πλεύρης για δολοφονία Κερκ: «Στοχοποιήθηκε το πρότυπο ενός δεξιού χριστιανού Αμερικανού»
- Παππάς: Δεν μπορεί η ΕΕ να μένει σιωπηλή στη σύλληψη Κυπρίων-Ευρωπαίων πολιτών από το ψευδοκράτος στα Κατεχόμενα
- Συνελήφθη 42χρονος, κατηγορούμενος για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και διακίνηση ναρκωτικών
- Ν. Παπανδρέου: Η Τουρκία δεν έχει θέση στην αμυντική πολιτική της ΕΕ
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά της Φον ντερ Λάιεν
- Καλπάζει εφηβική βία: Χειροπέδες σε ανήλικους για τον άγριο ξυλοδαρμό 18χρονου – Τραβούσαν και βίντεο
- Προχωρά απτόητη η Ρωσία! Τι ειπώθηκε εν όψει της Ρωσοαραβικής Συνόδου Κορυφής
- ΔΕΘ: Στη Θεσσαλονίκη σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου – Αύριο η συνέντευξη τύπου
- Αηδονά: Παρέστη στον αγιασμό στο 23ο Δημοτικό Καλαμαριάς – “Κάθε νέο σχολείο επένδυση στο μέλλον”
- Η Τουρκία άρχισε να εκπαιδεύει και να παρέχει υποστήριξη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις
Κύρια Θέματα

















