να επιδιώξουν τη συμφιλίωση και «να προστατεύσουν τις δημοκρατικές αξίες», μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο από τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.
«Επαναλαμβάνω ότι η βία είναι αυτοκαταστροφική, πάντα. Δεν κερδίζουμε τίποτα από τη βία, αλλά χάνουμε τόσα πολλά», τόνισε ο ποντίφικας στην καθιερωμένη, κυριακάτικη προσευχή του που, λόγω της πανδημίας, μεταδόθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι ζωντανά, από το παράθυρο του Αποστολικού Μεγάρου που βλέπει στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.
«Προτρέπω τις αρχές και τον λαό» των ΗΠΑ «να διατηρήσουν το υψηλό αίσθημα ευθύνης τους ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, να διαφυλαχθούν οι δημοκρατικές αξίες και να ενθαρρυνθεί η εθνική συμφιλίωση (…) Προσεύχομαι για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους», πρόσθεσε.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Canale5 της ιταλικής τηλεόρασης και η οποία θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα, ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε «κατάπληκτος» από τη βία στις ΗΠΑ «επειδή (οι Αμερικανοί) είναι ένας λαός που πιστεύει βαθιά στη δημοκρατία».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο