Η πολιτεία του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία επέβαλε την εφαρμογή τριήμερης απαγόρευσης της κυκλοφορίας, στην πρωτεύουσα Μπρέσμπεϊν από σήμερα το βράδυ, αφού ένας εργαζόμενος σε ξενοδοχείο καραντίνας εντοπίστηκε θετικός στο νέο και πιο μεταδοτικό στέλεχος του κορωνοϊού, το οποίο είχε αρχικά εντοπιστεί στη Βρετανία.
«Γνωρίζουμε ότι αυτό το βρετανικό στέλεχος έχει υψηλή μεταδοτικότητα. Είναι κατά 70% πιο μεταδοτικό και θα το αντιμετωπίσουμε σκληρά και από νωρίς, προκειμένου να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού», δήλωσε η πολιτειακή πρωθυπουργός Αναστάσια Παλάστσουκ στους δημοσιογράφους.
Η απόφαση για την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας ελήφθη ώρες πριν από την πραγματοποίηση μιας ειδικής σύσκεψης της εθνικής κυβέρνησης της Αυστραλίας για τη συζήτηση μιας πρότασης της ειδικής ιατρικής επιτροπής στη χώρα αναφορικά με την ενίσχυση των μέτρων προστασίας και πρόληψης για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.
Οι περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κάτοικοι του Μπρέσμπεϊν πρέπει να φορούν μάσκες και να βγαίνουν από τα σπίτια τους για έναν από τους ακόλουθους τέσσερις λόγους: ψώνια ειδών διατροφής, εργασία, άθληση και ιατρικές επισκέψεις.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηράκλειο: Συνελήφθη δημοτικός υπάλληλος για δωροληψία, απάτη και πλαστογραφία
- Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες
- Αλεξανδρούπολη: Άνεμος έφτασε τα 154 χλμ/ώρα και σε λίγα λεπτά σάρωσε τα πάντα στο διάβα του
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά αλλαγή της νομοθεσίας για τις προσφορές
- Αποστολή… νοσταλγία – Ο «συλλεκτικός» Τζέιμς Μποντ συναντά τα παιχνίδια μιας άλλης εποχής στη Θεσσαλονίκη
- Θεσσαλονίκη: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση της Συνομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών με κυβερνητικά στελέχη
- Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής
- Δέκα επιτυχίες για την ρωσική οικονομία – Η «Αρκούδα» βρυχάται
- Κατασχέθηκαν έξι ηχεία υψηλής ισχύος στον Κορυδαλλό – Συνελήφθη 40χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας
- Κίνα: Το Πεκίνο υποστηρίζει τη Σομαλία στη διασφάλιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της









