Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα, γλέντι και τραγούδι, ανακοίνωσαν εκτάκτως σήμερα οι «ειδικοί», υπογραμμίζοντας πως ο καθένας πρέπει να τα γιορτάσει στην κοινωνική του φούσκα.
Την αρχή έκανε ο κ,. Μαγιορκίνης, ο οποίος ζήτησε να περάσουμε τις γιορτές σπίτι μας, επιλέγοντας μία και μόνο οικογένεια για όλες τις φορές.
«Οι παρούσες συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε γιορτές με συναθροίσεις και αθρόες συναντήσεις. Πρέπει να διατηρήσουμε την λεγόμενη «κοινωνική φούσκα. Το ιδανικό είναι να κάνουμε γιορτές μόνο με την οικογένειά μας», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς παρουσίασε τα μέτρα που θα ισχύσουν τις ημέρες των γιορτών. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τα εξής: «Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα έτσι και τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί χωρίς κάποια εξαίρεση. Τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να πουν τα κάλαντα. Η αστυνομία θα είναι παντού την Παραμονή και ειδικά στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας. Στις εκκλησίες μπορούν να πάνε οι πιστοί μόνο Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα.».
Παράλληλα, επανέλαβε ότι «δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε, όπως τις άλλες χρονιές», ενώ προσέθεσε ότι «γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν 2 οικογένειες και μέχρι 9 άτομα -οι ίδιες οικογένειες γιατί και αυτές τις μέρες πρέπει να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας».
Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, χωρίς κάποια εξαίρεση για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η μοναδική «εξαίρεση», όπως είπε, «την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων θα είναι στο εύρος των ελέγχων που θα γίνονται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα
- Επική μάχη γιαγιάς με…μαϊμού συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές! ΒΙΝΤΕΟ
- Ζελένσκι: Η Ρωσία απαντά με επιθέσεις στην πρόταση για κατάπαυση του πυρός το Πάσχα
- Δίκτυο 5 πράσινων διαδρομών και σημείων θα δημιουργηθεί στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης
- Υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ
- ΒΙΝΤΕΟ: Ανθρωποειδή ρομπότ έτοιμα…κάθε 30 λεπτά!
- Κακοκαιρία: Σε ποιά περιοχή της χώρας καταγράφηκε το μέχρι στιγμής μεγαλύτερο ύψος βροχής
- Βρετανία: Τα σκαλιά της εκκλησίας θα ανέβει ο μοναχογιός της πριγκίπισσας Άννας
- Μέση Ανατολή: Η Κίνα επανέλαβε την έκκλησή του για άμεση παύση των εχθροπραξιών
- Αυτό θα πει τέχνη! Πώς δεν το σκέφτηκε κανείς…Vid









