Αυτό σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το δικαίωμα του Δημοσίου να συμμετάσχει με ποσοστό έως 21% στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας «ΕΛΒΟ 2020».
Ειδικότερα, ο υπουργός ανέφερε τα εξής:
«Υπεγράφη σήμερα η συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου, εκπροσωπούμενου από τον υπουργό Οικονομικών, και του πλειοδότη του διαγωνισμού, αναφορικά με το δικαίωμα του ελληνικού δημοσίου να συμμετάσχει με ποσοστό έως 21% στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας “ΕΛΒΟ 2020”. Ο συγκεκριμένος όρος του διαγωνισμού είχε προβλεφθεί λόγω και του τομέα δραστηριοποίησης της ΕΛΒΟ. Μία εταιρεία με μακρά ιστορία, που τελεί σε ειδική εκκαθάριση, από το 2014 έως σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι είχαν διενεργηθεί, χωρίς αποτέλεσμα, δύο δημόσιοι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί, ένας τον Απρίλιο 2017 και ένας τον Αύγουστο 2018, και ένας διαγωνισμός, με ελεύθερη διαπραγμάτευση, που ματαιώθηκε, τον Φεβρουάριο 2019.
Τον Μάρτιο 2020, ο Εκκαθαριστής προχώρησε εκ νέου σε δημόσια πρόσκληση διεξαγωγής του διαγωνισμού, με ελεύθερη διαπραγμάτευση. Μέσω της διαδικασίας αυτής αναδείχθηκε ο εν λόγω πλειοδότης.
Μετά από έξι χρόνια παλινωδιών και ατελέσφορων διαδικασιών, η ΕΛΒΟ μπορεί πλέον να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία και ειδικότερα για τη Βόρεια Ελλάδα, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία, με τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας.
Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται, με μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, για την ανασυγκρότηση, σε υγιείς βάσεις, των δομών της αμυντικής βιομηχανίας».
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγχαρητήρια Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στην Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών για το χάλκινο μετάλλιο
- Ευρωπαϊκό: Χάλκινα τα κορίτσια του πόλο! “Βούλιαξαν” τις Ιταλίδες με 15-8 – Δείτε εικόνες
- Νταβός: Οι διοργανωτές του Παγκόσμιου Φόρουμ ξεκινούν έρευνα για σχέσεις συμβούλου με τον Έπσταϊν
- Ο Τραμπ θέλει νέα Συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα
- Θ. Κοντογεώργης: Η συνταγματική αναθεώρηση μας οδηγεί στον πυρήνα της δημοκρατίας μας
- Σαμοθράκη: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο από την πολύωρη και συνεχιζόμενη βροχόπτωση
- Σφοδρή αντίδραση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Βαρσοβία κατά του προέδρου της πολωνικής Βουλής
- Λιβύη: Η εισαγγελία διεξάγει έρευνα για τη δολοφονία του γιου του Καντάφι
- ΜΕΤΕΟ: Σε Ανδρίτσαινα και Στεμνίτσα το μεγαλύτερο ύψος βροχής σήμερα – ΧΑΡΤΗΣ
- Κίεβο και Μόσχα θα συνεχίσουν τις τριμερείς συνομιλίες τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τους Ουκρανούς









