Έσπασαν την καραντίνα για να κάνουν κόντρες στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του Ελληνικού. Ο λόγος για δύο μοτοσικλετιστές, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να σπάσουν τα κοντέρ των μηχανών, άνω των 1.000 ίππων, που οδηγούσαν. Οι δυο τους πίστευαν ότι η ιπποδύναμη που είχαν στο χέρι τους καθιστούσε υπεράνω του νόμου. Οι αστυνομικοί του Α’ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, ωστόσο, τους χάλασαν τα σχέδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν στη 1:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν δύο μοτοσικλέτες, μία Suzuki GSX-R 1000 και μία Suzuki GSX1300R Hayabusa, πιάστηκαν από τα ραντάρ της Τροχαίας να τρέχουν με 247 χιλιόμετρα την ώρα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού. Οι οδηγοί κινούνταν προς τη Γλυφάδα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όταν οι αστυνομικοί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν, ο ένας από τους δύο πέρασε μπροστά από το μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. και έκανε επιδεικτικά χειρονομία προς τους άντρες της Τροχαίας. Στη συνέχεια, όπως και η δεύτερη μηχανή, ανέπτυξε ταχύτητα. Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι καμία από τις δύο μοτοσικλέτες δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε καταδίωξη. Οι αστυνομικοί κατάφεραν με ένα συμβατικό όχημα να εγκλωβίσουν τον έναν από τους δύο οδηγούς, που επέβαινε στη Suzuki GSX-R 1000, λίγα χιλιόμετρα παρακάτω στη Γλυφάδα. Ήταν ο οδηγός που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε κάνει χειρονομία στους αστυνομικούς. Ο μοτοσικλετιστής άρχισε να κλωτσάει το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. και να αντιστέκεται στη σύλληψη. Για να καταφέρει να ξεφύγει είχε περάσει συνολικά εφτά κόκκινα φανάρια. Ωστόσο, δεν απέφυγε τις χειροπέδες και τη δικογραφία σε βάρος του για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, παράβαση του νόμου περί αυτοσχέδιων αγώνων, αντίσταση κατά της Αρχής, απείθεια, υπέρβαση το ορίου ταχύτητας, εξύβριση και παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος μοτοσικλετιστής είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κακουργηματικές πράξεις (ληστείες κατά συρροή, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση). Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κατηγορηθεί για ληστείες σε βενζινάδικα και για κλοπές οχημάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στους αστυνομικούς το γεγονός ότι δεν είχε πάνω του κινητό τηλέφωνο. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η μηχανή του δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, γέννησε πολλά ερωτήματα στην ΕΛ.ΑΣ. Ουσιαστικά, ο οδηγός ήταν «φάντασμα», σε περίπτωση που δεν γινόταν η επ’ αυτοφώρω σύλληψή του. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα στον Εισαγγελέα. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται για τον εντοπισμό του δεύτερου μοτοσικλετιστή, ο οποίος διέφυγε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς αρνήθηκε να βοηθήσει τις Αρχές για να βρεθεί η ταυτότητά του.
ethnos/ photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μπαράζ ελέγχων από ΑΑΔΕ: 5,6 εκατ. € αδήλωτες συναλλαγές και 50.000 παραβάσεις στο 1ο τρίμηνο 2026
- Έγινε ρουτίνα! Τρομακτικές ομοιότητες των πολέμων σε Ουκρανία και Ιράν
- Ροζαλία Λομπάρντο: Πώς ένα δίχρονο κοριτσάκι έγινε η “Ωραία Κοιμωμένη της Σικελίας”
- Πάνω από 1000 θετικές εμπειρίες γονέων για εκπαιδευτικούς στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
- Σοκ στην Ινδονησία: Νεκρό 13χρονο αγόρι που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του – Κροκόδειλος το έσυρε στο ποτάμι, vid
- ΑΑΔΕ: Το TEK Αττικής ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων – Αύξηση 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα σε 1 χρόνο
- Έκκληση του προέδρου του Λιβάνου Αούν για διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ: “Να μη γίνει το νότιο τμήμα της χώρας νέα Γάζα”
- ManpowerGroup: Δυσκολία εύρεσης εργαζομένων με εξειδικευμένες δεξιότητες
- Μεσολόγγι – Ο Σ. Φάμελλος για την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων
- Ανοίγει αύριο Μ. Δευτέρα η πλατφόρμα του fuel pass στη βενζίνη









