Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός ανέφερε κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ότι καθορίζεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα είναι οι αρχές όπου θα είναι αρμόδιες για να ελέγχουν και να επιβάλλουν σχετικές κυρώσεις σχετικά με διατραπεζικές προμήθειες που επιβάλλονται όταν οι καταναλωτές πληρώνουν με κάρτες.
Παράλληλα αποσαφηνίζονται αρμοδιότητες μεταξύ των αρμοδίων αρχών που εφαρμόζουν τον Κανονισμό 2060/2012 που αφορά χρεώσεις άμεσων αγορών και πληρωμών. Οι ρυθμίσεις αυτές, είπε ο υφυπουργός Οικονομικών κρίθηκαν αναγκαίες μετά και από σχετικούς ελέγχους που έγιναν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ορθή εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Επίσης με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου παρέχεται η παράταση στο χρόνο διενέργειας των τακτικών γενικών συνελεύσεων του έτους 2020 των αστικών συνεταιρισμών έως τον Απρίλιο του 2021 καθώς η πανδημία και τα έκτακτα μέτρα που επεβλήθησαν, εμπόδισαν σε πολλές περιπτώσεις την έγκαιρη διενέργειά τους.
Ακόμη λόγω του Brexit, ρυθμίζονται και θέματα που αφορούν τις ασφαλιστικές και τις αντασφαλιστικές επιχειρήσεις και τη συνέχιση των υποχρεώσεων έναντι ασφαλισμένων ως την 31/12/2021 των εταιρειών του κλάδου που ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
imerisia/ photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι εντολή έδωσαν οι διεθνιστές της Ε.Ε. στο “Χ” του Έλον Μασκ
- Σε επιφυλακή η Τουρκία: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και ισλαμιστών στην Συρία
- Ρωσία και Κίνα αντιδρούν στις καταλήψεις δεξαμενόπλοιων από τις ΗΠΑ
- Κάλας: Συζητάμε να απαντήσουμε στην αμερικανική απειλή για τη Γροιλανδία
- Μπλόκα: Προς συνάντηση με Μητσοτάκη οι αγρότες την επόμενη εβδομάδα
- Αμερικανός Υπουργός Ενέργειας: ΗΠΑ και Κίνα μπορούν να ισορροπήσουν τους ρόλους τους στη Βενεζουέλα
- Συντριπτικό χτύπημα Τραμπ στις «Γκρέτες»: «Φεύγουμε από το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
- Αγροτικά μπλόκα: Ακυρώνονται 50 δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη
- Ζαχαράκη: Περιμένουμε πάνω από 5 αιτήσεις για αδειοδότηση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων – Δεν καταργούνται οι Πανελλαδικές
- Ζελένσκι: Το αμερικανικό έγγραφο για τις εγγυήσεις ασφαλείας είναι έτοιμο να οριστικοποιηθεί









