Δεν αστειεύεται ο Πούτιν! Τελεσίγραφο-«φωτιά» προς τη Δύση για να μην παίζουν με τη Ρωσία

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν μίλησε για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την εξωτερική πολιτική και τα ζητήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει η χώρα του,

όπου και αναφέρθηκε στην «κούρσα εξοπλισμών» που έχει ξεσπάσει με τις ΗΠΑ, μετά τις δοκιμές πυραυλικών συστημάτων που έχουν πραγματοποιήσει και οι δύο πλευρές.

Με τα πυραυλικά συστήματα Sarmat και Avangard να οδεύουν προς την επιχειρησιακή λειτουργία τους, ο Πούτιν μίλησε τα αμυντικά συστήματα που αναπτύσσει η Ρωσία, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τους εχθρικούς υπερηχητικούς πυραύλους στο μέλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Μόσχα εργάζεται σε ένα «αντίδοτο».

Ειδικότερα, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του εργάζεται επί του παρόντος σε συστήματα αντιμετώπισης υπερηχητικών όπλων, τα οποία ακόμη δεν διαθέτουν άλλες χώρες, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η Ρωσία εργάζεται για να δημιουργήσει ένα «αντίδοτο» που θα χρησιμοποιηθεί ενάντια σε μελλοντικά υπερηχητικά όπλα άλλων χωρών.

Την ίδια στιγμή, Ρώσοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για τα συστήματα αεροπορικής άμυνας που αναπτύσσει η Μόσχα, με επίκεντρο την «οικογένεια» πυραύλων S-300, S-400, S-500.

Σε ό,τι αφορά το πιο πρόσφατο πυραυλικό σύστημα, το S-500, αυτό βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τελευταίο στάδιο κρατικών δοκιμών, ενώ αναμένεται να ενταχθεί στο οπλοστάσιο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2021.

(onalert – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί