Το στοίχημα της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ για τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού είναι κάτι το οποίο το τονίζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν οι κάθε λογής «ειδικοί» αλλά και οι δημοσιογράφοι των μεγάλων ΜΜΕ.
Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού τις επόμενες βδομάδες θα αποτελεί πλέον γεγονός και για την Ελλάδα, η κυβέρνηση της οποίας υπερηφανεύεται εδώ και καιρό για το σχέδιο που έχει στήσει προκειμένου το σύνολο των Ελλήνων να εμβολιαστεί.
Στο πλαίσιο επομένως αυτού του γενικότερου σχεδιασμού, το φως της δημοσιότητας έχει δει τις τελευταίες ώρες ένα «έντυπο συναίνεσης», το οποίο θα υπογράφεται από όλους όσους θέλουν να εμβολιαστούν και δεν είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν προφορικά.
Οι πολίτες που θα δεχθούν να εμβολιαστούν κατά της covid-19, θα πρέπει να δώσουν την συγκατάθεσή τους, γεγονός που θα διασφαλίζει ότι έχουν ενημερωθεί για τη διαδικασία αλλά και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.
Το επίμαχο έντυπο δημοσίευσε το iatropedia.gr και θα έχει -εκτός απροόπτου- την παρακάτω μορφή:

Η επιχείρηση «Ελευθερία», όπως ονομάστηκε ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό του 60%-70% των Ελλήνων, θα αρχίσει από τη στιγμή που εγκριθεί το πρώτο εμβόλιο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
Θυμίζουμε πως κατά την ομιλία του χθες από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε χορήγηση επαρκών δόσεων εμβολίου σε κάθε άκρη της Ελλάδας, όπου τουλάχιστον έχουν στηθεί τα 1.018 κέντρα εμβολιασμού.
Δεν αποκλείεται οι πρώτοι εμβολιασμοί να αρχίσουν και στη χώρα μας πριν παρέλθει το 2020, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αποκάλυψε πως μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί μόλις 150.000 πολίτες.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κακοκαιρία: Σοβαρές ζημιές και απεγκλωβισμοί από οχήματα στον Δήμο Διονύσου
- Μέση Ανατολή: Ο Πούτιν και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος μπιν Σαλμάν συζήτησαν για την κρίση στην περιοχή
- Η Μόσχα ζητά κατάπαυση του πυρός για να απομακρύνει τους Ρώσους εργαζομένους από πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν
- Ουκρανία: Τον έβαλαν στο πορτμπαγκάζ για να τον… στείλουν στο μέτωπο, vid
- Ο Μακρόν απαντά στις δηλώσεις Τραμπ για τη σύζυγό του: «Άκομψες και χαμηλού επιπέδου»
- Όρμπαν σε ηγετίσκους της Ε.Ε.: «Αφήστε τον Πούτιν, μόνη μας ελπίδα είναι η ρωσική ενέργεια»
- Ηρωίδα υπάλληλος καταστήματος αφόπλισε με επιτυχία ληστή, vid
- Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 2 ετών σε δάσκαλο για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του
- Οι μέγιστες συγκεντρώσεις σκόνης που καταγράφηκαν χθες στην Κρήτη , έφτασαν τα 3826 μg/m3









