Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και μέλος επιτροπής Λοιμωξιολόγων υπ. Υγείας, δήλωσε ότι το εμβόλιο αναμένεται να εγκριθεί από την ΕΕ νωρίτερα από το προβλεπόμενο.
«Πιθανόν τα εμβόλια θα μας έρθουν μια βδομάδα νωρίτερα».
Τόνισε ότι το θέμα έγκειται στο να πειστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.
«Το θέμα είναι πώς θα αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη».
Όπως είπε είναι πολύ σημαντικό να κάνουν οι πολίτες το εμβόλιο, ενώ και αφού συμβεί αυτό, δε σημαίνει ότι θα αποχωριστούμε τη μάσκα.
«Ο Θεός ξέρει» μέχρι πότε θα φοράμε μάσκα σημείωσε, ενώ επισήμανε ότι η χρήση της προστατεύει και από λοιπές ασθένειες, όπως η γρίπη.
Πρώτοι στη σειρά του εμβολιασμού θα είναι οι υγειονομικοί, ενώ θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες, με την κ. Γιαμαρέλλου να υπογραμμίζει «να μην φοβόμαστε» το εμβόλιο.
Για τις ομάδες που δε θα εμβολιαστούν, ανέφερε πως είναι οι έγκυες γυναίκες και οι άνθρωποι με σοβαρές αλλεργίες.
Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συνέστησε: «καλύτερα ο καθένας να κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά του», καθώς «η αυξημένη κινητικότητα είναι η κύρια αιτία μετάδοσης του ιού».
Ας θυμηθούμε όμως τι έλεγε παλαιότερα η ειδικός:
με πληροφορίες από megatv/ photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ντουμπάι: Drone του Ιράν χτύπησε δίπλα στο αμερικανικό προξενείο, ξέσπασε πυρκαγιά – Δείτε βίντεο
- Ο Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον Μακρόν: “Κύπρος και Γαλλία συνδέονται με ισχυρή σχέση”
- Η Γαλλία θα στείλει μέσα αεράμυνας και φρεγάτα στην Κύπρο
- Νέα Μάκρη: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον διερχόμενου αυτοκινήτου – Φέρεται να ανήκει σε Τούρκο υπήκοο
- Νέες απειλές από το Ιράν: «Ακόμα δεν έχουμε χρησιμοποιήσει τα πλέον προηγμένα όπλα μας»
- Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
- Λέρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος που τραυμάτισε θανάσιμα τον πατέρα του κατά τη διάρκεια καβγά
- Α.Γεωργιάδης : Παράταση στη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για την παχυσαρκία σε ασθενείς που πάνε καλά
- Ιταλός ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν έχει εμπλακεί με κανέναν τρόπο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις»
- “Απολύτως ανόητη” η επίθεση των ΗΠΑ εν μέσω διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τον πρεσβευτή του Ιράν στον ΟΗΕ









