“Η χρήση του όρου Αιγαίου είναι ελληνική προπαγάνδα” δήλωσε ο Γκιουρντενίζ, που ονόμασε τον γιο του Αιγαίο (Εge)
Έγινε γνωστό ότι ο Εγκέ Γκιουρντενίζ πού σπούδασε στην Αμερική και αργότερα έγινε σημαντικό στέλεχος σε χρηματοοικονομική εταιρεία, είναι γιος του αντιαμερικανού Τζεμ Γκιουρντενίζ, που δηλώνει πως η χρήση του όρου Αιγαίο για τα νησιά του Αιγαίου αποτελεί ελληνική προπαγάνδα.
…..
Το 2013 ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ που ήταν αρθρογράφος της εφημερίδας Αιντινλικ που είναι όργανο της ομάδας Περιντσέκ, μετείχε ως καλεσμένος σε μία εκπομπή του Ογουζχάν Ουγουρ στο YouTube.
…..
Στην εκπομπή εξετάστηκαν θέματα του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου. Ο Γκιουρντενίζ είχε υποστηρίξει τότε με επιμονή, ότι η Τουρκία πρέπει να απομακρυνθεί από το ΝΑΤΟ να προσεγγίσει τη Ρωσία την Κίνα και το Ιράν και να αποτελέσει παρονομαστή της ευρασιατικής συμμαχίας ενώ θέμα στα social media αποτέλεσαν οι γεμάτος θαυμασμό δηλώσεις του για το κόμμα ΑΚΡ και για το προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης.
Ο Τζεμ Γκιουρντενίζ που χαρακτηρίζει την κοινοβουλευτική δημοκρατία ως ¨Ατλαντικό σύστημα¨ και για αυτό είναι ενάντιος σε αυτήν, έχει γιο τον Εγκε Γκιουρντενίζ ο οποίος αφού σπούδασε στην Αμερική εγκαταστάθηκε εκεί και έγινε σημαντικό στέλεχος στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική εταιρεία Oliver Wyman. Δεν διαφεύγει επίσης της προσοχής ότι ο Τζεμ Γκιουρντενίζ ο οποίος συχνά στις εκπομπές που τον προσκαλούν τονίζει πως η χρήση του όρου Αιγαίου για την θάλασσα του Αιγαίου αποτελεί ελληνική προπαγάνδα, δεν θεώρησε ως κακό να ονομάσει τον γιο του Ege (Αιγαίο).
Μετάφραση: Τουρκικά Νέα
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “5ο Santa SUP”: Άη Βασίληδες ανέβηκαν σε σανίδες και γέμισαν με χρώμα τον Θερμαϊκό
- Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Στάρμερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Λαμία – Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια Τραγάνας
- Ποιά ώρα να τρώμε βραδινό για να μην πάρουμε βάρος και να μην αυξηθεί το σάκχαρο
- Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν ένα ακόμη πλοίο κοντά στη Βενεζουέλα
- Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια – Κλειστός για μεταφορές ο Προμαχώνας
- Χιλιάδες ντυμένοι με στολές…γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ, vid
- Σκωτία: Τι αποκάλυψε μυστηριώδης μαζική ταφή 3.000 ετών της Εποχής του Χαλκού
- ΕΛΑΣ: Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις
- Το θέμα που συντηρείται ακόμα – Οι κοινωνίες πρέπει να ανησυχούν;
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ
ΑΛΚΟΟΛ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ









