Η κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ άρχισε στις 10 Νοεμβρίου, με την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να τερματίζουν στρατιωτικές ενέργειες εντός των ουσιαστικά κατεχόμενων περιοχών κατά τη στιγμή της συμφωνίας.
Διαβεβαιώσεις ότι αποστολή της Ρωσίας είναι να εμποδίσει την αιματοχυσία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, παρείχε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού στον Αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν.
Όπως έκανε γνωστό, έχουν στηθεί 23 σημεία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και η ρωσική ειρηνευτική αποστολή ελέγχει τώρα τον δρόμο για την Στεπάνακερτ, την πρωτεύουσα της αυτοανακηρυγμένης δημοκρατίας. Κατά τη συνάντησή του με τον Αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο Σοϊγκού υπογράμμισε ότι μετά την ανάπτυξη της ρωσικής αποστολής στην περιοχή, σημειώθηκε επιστροφή στην ειρηνική ζωή.
«Φτάσαμε με συγκεκριμένη αποστολή. Γνωρίζετε ότι μετά την υπογραφή της τριμερούς δήλωσης αναπτύξαμε ειρηνευτικό σώμα. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών καλύψαμε σχεδόν όλη την περιοχή του Καραμπάχ. 23 σημεία στήθηκαν. Ελέγχουμε τον δρόμο για τη Στεπάνακερτ. Διασφαλίζουμε την επιστροφή των προσφύγων. Πλέον, η ειρηνική ζωή εγκαθιδρύεται. Από την πλευρά μας, ο κύριος στόχος είναι να εμποδίσουμε την αιματοχυσία. Αυτή είναι η αποστολή που μας έχει δώσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν» δήλωσε ο Σοϊγκού.
Από την πλευρά του ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν εξέφρασε την ελπίδα για ενδυνάμωση των αμυντικών δεσμών με τη Μόσχα.
«Ελπίζουμε ότι αυτή την περίοδο θα μπορέσουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με τη Ρωσία όχι μόνο στον τομέα της ασφάλειας αλλά και στον τομέα της στρατιωτικής συνεργασίας» δήλωσε ο Πασινιάν.
Ευχαρίστησε τις ρωσικές αρχές για τη στήριξη στον πρόσφατο πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
ΠΗΓΗ: SPUTNIK
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
- Με τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι αγρότες
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Χαλκιδική: Στη φυλακή αστυνομικός που ζητούσε φακελάκι για να “σβήνει” παραβάσεις του ΚΟΚ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









