σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με αυτούς, λοιπόν, τους οποίους μεταφέρουν αρμόδιοι παράγοντες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, χωρίς τη λήψη των μέτρων στήριξης η ύφεση κατά το 2020 θα έφθανε στα δυσθεώρητα επίπεδα του 17,5%. Και, επίσης, αν δεν προβλέπονταν η επέκτασή τους το 2021 δεν θα ήταν εφικτή η πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 4,8% αλλά αρκετά χαμηλότερη.
Εκτιμάται, ειδικότερα, ότι από την προβλεπόμενη αύξηση του ΑΕΠ κατά 4,8% του 2021, οι 2,5 μονάδες θα προέλθουν από τα μέτρα στήριξης και επιπλέον 2 μονάδες από την έναρξη υλοποίησης προγραμμάτων και δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Όσον αφορά το ρυθμό επαναφοράς από την ύφεση του 2020 στην ανάπτυξη του 2021, αρμόδιο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου διευκρίνιζε ότι σενάριο ανάκαμψης της οικονομίας τύπου V δεν υπάρχει πια, όπως δεν υπάρχει και σε όλη την Ευρώπη.
Αυτό που αναμένεται, σύμφωνα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, είναι να περάσει η οικονομία, κανονικά, σε φάση ανάκαμψης στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.
Μάλιστα, υπό την προϋπόθεση ότι θα τελειώσει η πανδημία, αναμένονται σημαντικές επιδόσεις για τον κλάδο του τουρισμού το επόμενο καλοκαίρι.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στενά του Ορμούζ: Ιρανός αξιωματούχος ανέφερε σε ρωσικό μέσο ενημέρωσης πως έχουν τα πράγματα
- Μέση Ανατολή: “Είμαστε στα πρόθυρα ενός ευρύτερου πολέμου”, προειδοποιεί ο επικεφαλής του ΟΗΕ
- Κακοκαιρία: Σοβαρές ζημιές και απεγκλωβισμοί από οχήματα στον Δήμο Διονύσου
- Μέση Ανατολή: Ο Πούτιν και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος μπιν Σαλμάν συζήτησαν για την κρίση στην περιοχή
- Η Μόσχα ζητά κατάπαυση του πυρός για να απομακρύνει τους Ρώσους εργαζομένους από πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν
- Ουκρανία: Τον έβαλαν στο πορτμπαγκάζ για να τον… στείλουν στο μέτωπο, vid
- Ο Μακρόν απαντά στις δηλώσεις Τραμπ για τη σύζυγό του: «Άκομψες και χαμηλού επιπέδου»
- Όρμπαν σε ηγετίσκους της Ε.Ε.: «Αφήστε τον Πούτιν, μόνη μας ελπίδα είναι η ρωσική ενέργεια»
- Ηρωίδα υπάλληλος καταστήματος αφόπλισε με επιτυχία ληστή, vid
- Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα









