Η Ρωσία δικαιολογεί την….ήπια αντίδρασή της στην κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου από τους Αζέρους

Η άμεση αντίδραση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ και η ετοιμότητα για την διεξαγωγή μιας δίκαιης έρευνας με σκοπό την τιμωρία των υπευθύνων αποτέλεσαν σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ,

καθοριστικούς παράγοντες για την αποδοχή της συγγνώμης του Μπακού όσον αφορά την κατά λάθος κατάρριψη του ρωσικού ελικόπτερο Mi-24.

Το ελικόπτερο συνετρίβη σε μια ορεινή περιοχή στο έδαφος της Αρμενίας, με αποτέλεσμα δύο μέλη του πληρώματος να πεθάνουν και ένα να τραυματισθεί.


Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν παραδέχτηκε ότι κατέρριψε το ρωσικό ελικόπτερο κατά λάθος, ζήτησε συγγνώμη και εξέφρασε την προθυμία του να πληρώσει αποζημίωση στη Ρωσία.

«Πρόκειται πραγματικά για τραγωδία, δύο Ρώσοι στρατιώτες πέθαναν. Προφανώς, λόγω της άμεσης αντίδρασης του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν και της δηλωμένης ετοιμότητας να διεξαχθεί αμερόληπτη έρευνα για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αποδεχόμαστε τις συγγνώμες» δήλωσε ο Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο Russia Today της Ρωσίας.

Tην Τρίτη (10/11), ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώτο να ζητά συγγνώμη για την κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου που σημειώθηκε, τη Δευτέρα (09/11). Ακόμα, ο Αλίγιεφ διαβεβαίωσε τον Πούτιν πως οι υπεύθυνοι για την κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου θα τιμωρηθούν και, μάλιστα, η Μόσχα θα ενημερωθεί άμεσα.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί