Αυτό έπειτα από την απόφαση που ελήφθη από το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «οι δηλώσεις ζημίας αφορούν κτιριακές εγκαταστάσεις για ιδιοκτήτες (και όχι ενοικιαστές), εμπορεύματα (αποθέματα γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής κλπ), πρώτες ύλες (λιπάσματα, ζωοτροφές κλπ), αποθηκευμένα προϊόντα, μέσα παραγωγής, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης».
Επισημαίνεται ότι οι πληγέντες αγρότες καλούνται να υποβάλουν δήλωση για τις ζημιές που δεν έχουν δηλωθεί στην κατηγορία Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (πρώην ΠΣΕΑ).
Υπογραμμίζεται επίσης ότι οι αγρότες δεν υποχρεούνται να καταθέσουν στην παρούσα φάση τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σε περίπτωση που δεν τα έχουν διαθέσιμα καθώς αυτά θα κατατεθούν μετά τη λήξη της προθεσμίας και πάλι στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και στη συνέχεια οι αρμόδιες επιτροπές θα προχωρήσουν στις εκτιμήσεις. Όπως σημειώνει το ΥΠΑΑΤ «μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία πληρωμής μιας προκαταβολής».
iefimerida/ photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Πρέδρο της Δημοκρατίας
- Αναρτήθηκε το επικαιροποιημένο Μητρώο Προσωρινών Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ
- Πώς φαντάζεται κανείς τα Χριστούγεννα….στην Αυστραλία; Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο
- Το 65% των παιδιών που ξεκινούν σήμερα το δημοτικό σχολείο θα εργαστεί σε επαγγέλματα που δεν έχουν καν επινοηθεί
- Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Σε ποιες περιοχές θα “χτυπήσει” η χριστουγεννιάτικη κακοκαιρία
- Λαμία: Μετ’ εμποδίων η έξοδος από Αθήνα προς Κεντρική Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για «φρουτάκια»
- Ο γιος του Τζον Λένον ανησυχεί μήπως η Γενιά Ζ ξεχάσει τους Beatles
- Στη φυλακή οι 12 κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία
- «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» – Καλά Χριστούγεννα με ατάκες από ελληνικές ταινίες! vid
Κύρια Θέματα









