Μουδιασμένος παρακολουθεί ο πλανήτης τις αυξανόμενες επιθέσεις τρομοκρατών ανά την Ευρώπη -κυρίως- με το τελευταίο συμβάν να λαμβάνει χώρα στη Βιέννη χθες το βράδυ, όπου τουλάχιστον ένας δράστης σκότωσε εν ψυχρώ τρεις ανθρώπους, όντας ζωσμένος με εκρηκτικά.
Ο Ισλαμιστής τρομοκράτης, φίλα προσκείμενος στον ISIS σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νιχάμερ ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά κι έχει πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.
Η επίθεση έλαβε χώρα σε έξι διαφορετικά σημεία και τουλάχιστον ένας ακόμη δράστης διαφεύγει της σύλληψης. Μιλώντας στο Open TV, ο Χρήστος κάτοικος Βιέννης, που εργάζεται κοντά στο σημείο της επίθεσης. Ελαβα μήνυμα να μην πάω στη δουλειά μου την ώρα που πηγαίνω, ενώ στο κέντρο της Βιέννης έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία με τα Μέσα Μεταφοράς.
Στην «Ωρα Ελλάδος» μίλησε κι ο πάτερ Ιωάννης Εφημέριος της Ιεράς Μητρόπολης Αυστρίας στη Βιέννη. «Είμαστε σοκαρισμένοι. Η επίθεση ξεκίνησε από την περιοχή της Γκαρμπέν μετά στην οδό Φλάϊσμαρκ που βρίσκεται κι καθεδρικός ναός της Αγίας Τριάδας και η εβραϊκή συναγωγή κι ολοκληρώθηκε στο πολυσύχναστο σημείο της Βέτενπλατζ. Ακούσαμε τον θόρυβο, τον κρότο, τους πυροβολισμούς» είπε σοκαρισμένος ο Ελληνας ιερέας.
Το συμβάν «συνέβη την τελευταία βραδιά πριν από το lockdown» και πρόσθεσε πως «στο κρατικό θέατρο της Βιέννης δεν ξέρουμε αν έχουν βγει από μέσα οι άνθρωποι».
ethnos/ photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με ευρύτατη πλειοψηφία εκλέχθηκε Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
- Αυξήθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια που διαχειρίζονται οι servicers το 2025 – Άγγιξαν τα 80 δισ. ευρώ
- Η πρόταση Έλληνα πολιτικού που ίσως φέρνει πιο κοντά τον Ευρωστρατό
- «Ταξιδάκι» Ζελένσκι στο Λονδίνο για… περισσότερα όπλα και πολιτική στήριξη
- Παρέμβαση Ρωσίας κατά ΗΠΑ και Ισραήλ σε σχέση με τους νεκρούς ηγέτες του Ιράν
- Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ λαδιού από το τζιν σας
- Νεκρός ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν, ανακοίνωσε το Ισραήλ
- Η Αυστρία μειώνει τον φόρο στη βενζίνη λόγω του πολέμου στο Ιράν
- «Κάψου, Βάαλ, κάψου» – Έγινε τυχαία αυτή η ανάρτηση;
- Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ενεργειακό πυλώνα – Κριτική στη στάση της αντιπολίτευσης









