Μετά τις ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον για τα μέτρα που θα ισχύσουν για τουλάχιστον έναν μήνα από την προσεχή Πέμπτη πανικόβλητοι καταναλωτές σχημάτισαν ουρές έξω από καταστήματα τροφίμων και σουπερμάρκετ αδειάζοντας τα ράφια από είδη πρώτης ανάγκης.
Ζυμαρικά, κονσέρβες, τρόφιμα μακράς διαρκείας, ψωμί, γάλα και χαρτιά υγείας εξαφανίστηκαν στην κυριολεξία, ενώ οι εικόνες με τα «ξεχειλισμένα» καρότσια θύμισαν έντονα εκείνες του πρώτου lockdown στη Βρετανία.
Οι αλυσίδες καταστημάτων απηύθυναν έκκληση στους καταναλωτές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στα ψώνια τους και να σκεφτούν και τους συμπολίτες τους, που χρειάζονται και εκείνοι είδη πρώτης ανάγκης, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να στοκάρουν προϊόντα στα σπίτια τους. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα στην Αγγλία, τα καταστήματα τροφίμων, τα σούπερμάρκετ και συγκεκριμένα ακόμη καταστήματα λιανικής που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ θα κατεβάσουν ρολά τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι παμπ και άλλες μη απαραίτητες επιχειρήσεις.
Στο Twitter το hashtag #panic buying έκανε θραύση όλη μέρα χθες με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν αγανακτισμένοι την «εγωιστική», όπως κατήγγειλαν, συμπεριφορά συμπολιτών τους.
«Τα ψώνια πανικού βλάπτουν τους ευάλωτους – Να είστε ευγενικοί. Δεν υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Μπορείτε να αγοράσετε από τοπικά καταστήματα και αγορές καθώς και από τα μεγάλα σούπερμάρκετ αλλά και μέσω Διαδικτύου με παραδόσεις την επόμενη ημέρα. Μείνετε σπίτι, ψωνίστε στη γειτονιά σας», έγραψε ένας απογοητευμένος χρήστης.

(Iefimerida – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Από το βενζινάδικο και το σούπερ μάρκετ μέχρι τον οδοντίατρο – Μια οικονομία που κινείται μέσω των «passes»
- Ουκρανική επίθεση στην ρωσική περιφέρεια Ροστόφ
- Η Τεχεράνη απέρριψε μια αμερικανική πρόταση για 48ωρη κατάπαυση του πυρός
- Τι σχέση έχουν οι Έλληνες φοιτητές του ΑΠΘ με την SpaceX του Μασκ!
- Κοντογεώργης: Το διακύβευμα της αυτοδυναμίας είναι ζήτημα εθνικής αναγκαιότητας για σταθερότητα
- Πλατφόρμα που θα κινείται στον ρυθμό των Ρίχτερ θα εγκατασταθεί στη Σαντορίνη
- Προς τον Σταθμό Δικαστήρια ο “μετροπόντικας” της γραμμής 4 – Πέρασε την Κυψέλη
- Απίστευτο συμβάν! Αστυνομικοί παράτησαν σακίδιο με όπλα έξω από την κατοικία του δημάρχου του Λονδίνου
- Οι τρεις λόγοι που ανησυχούν τις ΗΠΑ και αυτό που θέλει το Ιράν
- ΙΣΑ: 5.400 γιατροί έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια- Μπορεί να αναστραφεί το brain drain;









