Δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι διαδήλωσαν στο Μπανγκλαντές σήμερα μετά τον φόνο ενός Τυνησίου μετανάστη από την αστυνομία στη Νίκαια της Γαλλίας, αφού σκότωσε τρεις πιστούς σε εκκλησία, και τη δέσμευση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να μην κάνει καμία υποχώρηση στις γαλλικές αξίες περί ελευθερίας της πίστης.
Η Γαλλία, όπου ζει η μεγαλύτερη κοινότητα μουσουλμάνων στην Ευρώπη, βρίσκεται σε πόλεμο κατά της ισλαμιστικής ιδεολογίας, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαμέν και προειδοποίησε ότι είναι πιθανές νέες επιθέσεις.
Οι διαδηλωτές που πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Ντάκα φώναζαν “μποϊκοτάρετε τα γαλλικά προϊόντα” και κρατούσαν πανό στα οποία χαρακτήριζαν τον Μακρόν “τον μεγαλύτερο τρομοκράτη του κόσμου”.
“Ο Μακρόν ηγείται της ισλαμοφοβίας”, δήλωσε ο Ακραμούλ Χακ, ένας διαδηλωτής. “Δεν γνωρίζει την ισχύ του ισλάμ. Ο μουσουλμανικός κόσμος δεν θα το αφήσει αυτό να περάσει. Θα υψωθούμε και θα σταθούμε αλληλέγγυοι εναντίον του”, πρόσθεσε.
Η Γαλλία ανέβασε τον συναγερμό της στο ανώτατο επίπεδο χθες Πέμπτη μετά την επίθεση του Τυνήσιου, που φώναξε “Αλάχου Άκμπαρ” ( Ο Θεός είναι ο ύψιστος) προτού επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον των πιστών στη βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας, κόψει το λαιμό μίας γυναίκας και σκοτώσει άλλους δύο ανθρώπους.
ΦΩΤΟ UNSPLASH
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρεις συλλήψεις για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Ν. Μάκρη
- Γαλλία: Πραγματοποιήθηκε ο 1ος γύρος των δημοτικών εκλογών – Σε ποια επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή
- Βρετανία-ΗΠΑ-Καναδάς: Επικοινωνία Στάρμερ με Τραμπ και Κάρνεϊ για την κατάσταση στο Στενό του Χορμούζ
- Το Ιράν επιθυμεί «σοβαρή αναθεώρηση» των σχέσεων του με κράτη του Κόλπου, δηλώνει ο Ιρανός πρεσβευτής στο Ριάντ
- Απίστευτη ιστορία: Μαθήτρια υιοθετήθηκε από τη δασκάλα της και έγινε η “Μatilda” της πραγματικής ζωής
- Ινδία-Ιράν: Ο Ινδός ΥΠΕΞ χαιρετίζει τις συνομιλίες με το Ιράν για το άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ
- Γάζα: Το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει την Τετάρτη «για περιορισμένη μετακίνηση ανθρώπων», λέει το Ισραήλ
- Ν. Χαρδαλιάς από Ίλιον: «Παραδίδουμε στις γειτονιές της Δ. Αθήνας ασφαλείς και σύγχρονους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά μας»
- Σε εκδήλωση του ΥΠΕΝ αύριο ο Κ. Μητσοτάκης
- Όταν η τέχνη του δρόμου «παντρεύεται» με τη φύση (Vid)









